Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pie MK, ministrijām, domēm būs jāplīvo arī ES karogam

Turpmāk Eiropas Savienības (ES) karogu pastāvīgi būs jāizkar pie Ministru kabineta ēkas, ministriju, republikas pilsētu un novadu domju ēkām, Latvijas robežkontroles punktos un robežpārejas punktos, kā arī pie Latvijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību ēkām. Savukārt NATO karogam pastāvīgi būs jāplīvo pie Aizsardzības ministrijas un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba ēkas.

Valsts sekretāru sanāksmē ceturtdien izsludināta Ārlietu ministrijas izstrādātā "Latvijas valsts karoga likuma piemērošanas kārtība". Jaunie noteikumi reglamentēs Eiropas Savienības un NATO karoga lietošanu pie valsts pārvaldes iestāžu ēkām, Latvijas valsts karoga un karoga vimpeļa lietošanas tehniskos noteikumus, kā arī karogu kātu un karogu mastu izgatavošanas prasības.ĀM arī definējusi Latvijas valsts karoga karmīnsarkanā toņa kodu pēc starptautiskās _Pantone_ tekstila skalas, lai turpmāk izvairītos no situācijas, ka valsts karoga krāsa variē no tumši brūna līdz pat violetam tonim.  Turpmāk Latvijas valsts karogs svētku un atceres dienās būs jāpaceļ ne vēlāk kā plkst. 9:00 no rīta un jānolaiž ne agrāk kā plkst. 21:00. Līdzšinējais regulējums noteica, ka valsts karogs jāpaceļ, saulei austot un jānolaiž, saulei rietot, kas radīja domstarpības par valsts karoga lietošanas ilgumu ziemas un vasaras laikā. Noteikumi padarīs saprotamākas valsts karoga lietošanas tehniskās prasības un atvieglos karoga izgatavošanu, skaidro ministrija.

Šie noteikumi ir izstrādāti saistībā ar jauno Latvijas valsts karoga likumu, kas stājās spēkā pērn 18.novembrī. Saskaņā ar pārejas noteikumiem Latvijas valsts karoga likuma piemērošanas kārtībai vajadzētu stāties spēkā 1.maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas