Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Piektdienas sajūtas visvairāk pietrūkst pirmdienās

30 % cilvēkiem piektdienas sajūtas visvairāk pietrūkst pirmdienās, liecina AS Aldaris veiktā aptauja.49 % aptaujas dalībnieki atzīst, ka piektdiena ir labāka par citām dienām, jo priekšā ir divas brīvdienas un beigusies smaga darba nedēļa.

Vairāk nekā 20% aptaujāto piektdienas sajūtas asociē ar brīvību, atpūtu, atslābumu, pacilātu noskaņojumu un brīvdienu gaidām.

Rīdzinieki un pilsētu iedzīvotāji vairāk novērtē piektdienu, jo beigusies smaga darba nedēļa, savukārt lauku iedzīvotāji tik ļoti to nenovērtē, jo, iespējams, brīvdienās strādā vēl vairāk, darot lauku darbus.

58% aptaujas dalībnieki, atbildot uz jautājumu, ko tie atļaujas piektdienās, bet neatļaujas citās dienās, atzina, ka vēlāk dodas gulēt, 22% apmeklē kultūras, izklaides un sporta pasākumus, 16% ātrāk beidz darbu, bet 14% atļaujas pēcpusdienā ar draugiem iedzert alu.

Jaunākā auditorija izteiktāk piektdienu asociē ar ballītēm, naktsklubu un kino apmeklēšanu, savukārt vecumā grupa pēc 30 gadiem piektdienu vairāk izmanto, lai pavadītu laiku ģimenes lokā un skatītos TV.

30% aptaujāto atzina, ka piektdienas sajūta „pa īstam” iestājas piektdienas pēcpusdienā, bet 26% - piektdienas vakarā. Savukārt 14% piektdienas rīts jau rada piektdienas sajūtas noskaņojumu.

66 % aptaujāto atzina, ka piektdienas sajūta ir iespējama arī citās dienās, tikai jāizpildās nosacījumiem, kas raksturo piektdienas sajūtu: brīvība, miers, pacilāts noskaņojums, laiks sev un ģimenei.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas