Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Piesaka piecus politikas veterānus

Ivars Godmanis Vidzemē, Aigars Kalvītis Zemgalē, Jānis Jurkāns Latgalē, Jānis Straume Kurzemē un Ainārs Šlesers Rīgā - ar šādu, agrāk dažādus politiskos spēkus pārstāvošu politikas veterānu sastāvu ceturtdien, 3.jūlijā, sevi Saeimas vēlēšanām oficiāli pieteica partija Vienoti Latvijai. Kurš no šiem pieciem kļūs par partijas premjera kandidātu, noskaidrosies vēlēšanu gaitā - ja partija iekļūs parlamentā, par premjera kandidātu nominēs to politiķi, kurš būs guvis lielāko vēlētāju atbalstu.

Partiju, kuru no reģionāla politiska spēka, kas pagājušajās pašvaldību vēlēšanās spēja gūt dažas deputātu vietas galvenokārt Latgalē, tās pašreizējais līderis Ainārs Šlesers cenšas padarīt par nopietnu spēlētāju Latvijas politikā, atbalstīt bija atnākuši vēl četri bijušie premjeri - Māris Gailis, Valdis Birkavs, Vilis Krištopans un Andris Bērziņš. Neviens no viņiem gan politikā atgriezties nedomā, jo, piemēram, Krištopanam esot daudz darba Latvijas Golfa federācijā, par kuras prezidentu viņš kļuvis martā. Savukārt Bērziņš kā biedrības Latvijas Ceļu būvētājs valdes priekšsēdētājs pauda cerību, ka tieši Vienoti Latvijai varētu panākt Latvijas Autoceļu fonda atjaunošanu. Gailis solīja partiju atbalstīt finansiāli un prognozēja šim politiskajam spēkam labas izredzes vēlēšanās.

Tiesa gan, vismaz pagaidām pārāk daudz domubiedru partija uzrādīt nevar. Bez līderu piecnieka Šlesers pieminēja arodbiedrības Enerģija priekšsēdētāju Jevgeniju Stalidzāni, bijušo Saeimas deputāti, "ar kuru kopā cīnījāmies, lai neprivatizētu Latvenergo", kā arī Lietišķo sieviešu apvienības valdes priekšsēdētāju Irinu Pētersoni, kuras abas bijušas Šlesera vadītu partiju rindās. Rīgas domnieks Vadims Jerošenko, kurš pameta Saskaņas centru (SC), tagad tiek nosaukts kā potenciālais Vienoti Latvijai ekonomikas vai satiksmes ministra kandidāts. Viņš Dienai izteicās, ka nesaskata problēmu sadarboties ar SC. Jautāts, kāda ir partijas ekonomiskā platforma, Jerošenko to nosauca par centrisku un uzsvēra, ka Latvijas ekonomikai jābūt pragmatiskai, "nevis Rietumiem noteikti jā un Krievijai nē". Ja valstij ir iespējas piesaistīt investīcijas gan no Rietumiem, gan Austrumiem, tas arī jādara, teica Jerošenko.

Šlesers nepieminēja zālē klātesošo Edgaru Zalānu, tāpat arī bijušo Vienoti Latvijai līderi Mareku Zeltiņu. Viņš Dienai izteicās, ka nekad neesot baidījies no spēcīgām personībām un būšana ar viņiem kopā esot nenovērtējama dzīves skola. Notiekot sarunas ar partijas biedriem, kuri tikuši ievēlēti pašvaldībās, par iespējamo startu Saeimas vēlēšanās, galvenokārt Latgalē, bet pats Zeltiņš, visticamāk, startēs Rīgā, kaut neizslēdz arī dalību vēlēšanās no Latgales saraksta. Kā varēja noprast no Šlesera atbildes Dienai, katra saraksta līderim būs uzdevums ap sevi pulcēt komandu, bet katrā sarakstā esot jābūt vismaz pieciem līderiem.

Plašāk lasiet Ata Rozentāla rakstā Piesaka piecus politikas veterānus piektdienas, 4.jūlija, laikraksta Diena 5.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas