Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Pirmais no ZZS uz sarunām ar aizdevējiem ierodas Lembergs

Uz Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderu starptautisko aizdevēju paredzēto sanāksmi, kas plānota plkst. 12.00 Eiropas komisijas pārstāvniecības ēkā, pirmais no ZZS ieradās Venstpils mērs un partijas Latvijai un Venstpilij līderis Aivars Lembergs.Viņš uz tikšanos ieradās ar kājām tāpat kā pārējie viņa kolēģi.

Kopā ieradās Latvijas zemnieku savienības vadītājs Augusts Brigmanis un Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšēdētājs Ingmārs Līdaka. Kā pēdējais no ZZS uz tikšanos atnāca Liepājas mērs Uldis Sesks.

Visi ZZS līderi uz tikšanos ieradās laikā, bet starptautiskie aizdevēju pārstāvji ieradās ar nepilnu 15 minūšu kavēšanos. Plkst.10.00 aizdevējiem bija tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski.

No ZZZ šajā sanāksmē pārstāvēti ne tikai partiju līderi, bet sarunās piedalīsies arī partijas Latvijai un Venstpilij pārstāve Kristīne Krasovska. Uz tikšanos ieradies arī Saeimas deputāts Andris Bērziņš (ZZS), kurš kā zināms ir ZZS deleģētais pārstāvis sarunās ar aizdevējiem.

ZZS un starptautisko aizdevēju tikšanās paredzēt no plkst 12.00-13.30.
Pēc neilga pārtaukuma aizdevēji  tiksies ar Latvijas lielāko pilsētu asociācijas pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka otrdien Rīgā darbu sāka EK un Starptautiskā Valūtas fonda pārskata misija.

Starptautisko aizdevēju misijas laikā paredzēts iepazīties ar Saprašanās memoranda izpildi, kas noslēgts ar Latviju, un vienoties par tā ceturto papildinājumu, kā arī apspriest budžeta konsolidācijas plānus un strukturālo reformu turpmāko gaitu, raksta LETA.

Misijas laikā ar Latvijas amatpersonām plānots saprašanās memoranda papildinājumā vienoties par nākamajiem soļiem, kas veicami ekonomikas izaugsmes atjaunošanai un nostiprināšanai.

Eiropas Savienības maksājumu bilances palīdzības ietvaros EK kopā ar SVF veic regulāras pārskata misijas, to laikā tiekoties ar valdības, Latvijas Bankas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, kā arī citu programmas īstenošanā iesaistīto pušu pārstāvjiem.

Pagājušā gada jūlija beigās stājās spēkā Saprašanās memoranda starp ES un Latviju trešais papildinājums. Tajā minēta virkne pasākumu, kas veicami, lai stiprinātu Latvijas ekonomikas izaugsmes potenciālu un palīdzētu sasniegt Latvijas mērķi pievienoties eirozonai, ziņo LETA.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas