Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Pirmajā lasījumā atbalsta partiju finansēšanu no budžeta; ierobežos aģitāciju

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā bez debatēm atbalstīja partiju finansēšanu no valsts budžeta. Likumprojekts gan vēl jāskata otrajā un trešajā lasījumā.

Parlaments pirmajā lasījumā arī atbalstījis grozījumus priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas liegs vēlēšanu dienā un divus mēnešus pirms tam deputātu kandidātiem raidorganizācijās vadīt raidījumus, gatavot intervijas un reportāžas.

Jau ziņots, ka politiskās partijas valsts finansējumu varētu saņemt no 2011.gada jeb sākot ar 10.Saeimu. Grozījumi paredz, ka par katru 10.Saeimas vēlēšanās saņemto vēlētāja balsi politiskās partijas varētu saņemt valsts finansējumu 0,50 latu apmērā katru gadu.

Valsts finansējums dos iespēju partijām segt pašus nepieciešamākos partiju ikdienas izdevumus – atalgojumu darbiniekiem, partijas biroja uzturēšanas izmaksas, skaidroja Tieslietu ministrija. Gadījumos, ja partijas pārkāps likumu, tās zaudēs tiesības uz valsts finansējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas