Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pirms vēlēšanām trīs pašvaldības saņems skolēnu autobusus

Šonedēļ trīs pašvaldības - Grobiņa, Talsi un Madona - saņems pirmos autobusus skolēnu pārvadāšanai.

Šveices autobusi pašvaldībās tiks nogādāti trešdien un ceturtdien Latvijas–Šveices sadarbības programmas līdzfinansētā projekta „Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus” ietvaros. Par to informē Valsts reģionālās attīstības aģentūras starptautisko projektu un komunikācijas nodaļas vadītāja Līga Baltiņa.

Katra pašvaldība saņems vienu Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI autobusu, kurā ir 19 pasažieru sēdvietas. Autobusi ražoti Mercedes-Benz rūpnīcā Vācijā, bet autobusu aprīkošana veikta Jelgavā uzņēmumā SIA Universāls LTD.

Jau rakstīts, ka Valsts reģionālās attīstības aģentūras rīkotajā konkursā par skolēnu autobusu piegādi pašvaldībām uzvarējuši divi pretendenti - uzņēmums Domenikss, personu apvienība Latursus un UAB Salociai ir Partneriai, kā arī BMC Sanayi ve Ticaret A.S.

Domenikss konkursā ieguvis tiesības nodrošināt 37 autobusu piegādi ar 19 pasažieru vietām un 42 autobusu piegādi ar 40 pasažieru vietām. Savukārt otrs konkursa uzvarētājs piegādās 31 autobusu ar 31 pasažieru vietu.

Projekta kopējās izmaksas ir 20,88 miljoni Šveices franku jeb aptuveni 9,7 miljoni latu, tostarp 2,3 miljoni latu ir Latvijas valsts un pašvaldību budžeta līdzfinansējums.

Ziņots arī, ka jau iepirkuma norises laikā vairāki potenciālie piegādātāji izteica bažas un apstrīdēja konkursa nosacījumus, tādēļ nolikumā veikti vairāki grozījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas