Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Plaģiātisma izskaušanai paredzēts veidot vienotu diplomdarbu datu bāzi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
hehe
h
kā ar pasniedzējiem kūļiem.. tos kā izķers? studenti?
Arnis Krasovskis
A
Runājot par LU pats personīgi zinu pārs cilvēkus, kurus pieķēra. Šitas jautājums ir aktualizējies, jo sākās darbu nodošana, un atceraties, kā pagājušogad Rēzeknē vai Daugavpilī viens meitēns nodeva darbu, kurš bija aizstavēts pirms gada Valmierā. Man jau šķiet, ka plaģiāta mašīna arī uzlabos darbu kvalitāti. unikalitāti un studentiņš sāks kustināt pelēk;ās šūnas.
Reinis
R
Programmu jau var uztaisīt ātri. Grūtāk piespiest, lai visi sēņojošie pasniedzēji to sāk lietot.
laine
l
PLAĢIĀTS! Nav nekāda plaģiātisma. Un par to spriež Izglītības ministrija?!
Bezdievis
B
Un tad izrādīsies, ka 90% no visiem kursa darbiem ir ņemti no vieniem un tiem pašiem paraugiem, katru reiz kaut ko pārveidojot ;) Varētu uztaisīt kursa darbu dzimtas koku - lai redzētu kurš no kura nospiedis un papildinājis un tad kurš ir nākamais :D
4.kursa students
4
Ja tiek lietota atsauce, tad tas nav nekāds plaģiāts. Pats lietoju kursa darbā, iepriekšējā gada kursa darbam veidoto pētījumu/rezultātus, kā papildinājumu, jo nekas nav mainījies. Uzlieku atsauci uz sava pagājušā gada darba un viss norm.
4.kursa students pēc mēneša
4
Sen bija laiks!! Apsveicama rīcība
maija
m
LU jau vairākus gadus nosl. darbi tiek iesniegti el. formā.. Es nezinu gan vai vispār būtu prātīgi izmest naudu, ja tiktu meklēta tikai līdzība starp nosaukumiem un anotācijām, jo to jau žuļiki būtu pacentušies nomainīt. Jēga ir ieviest sistēmu, kas ķer plaģiātus pēc satura. Ja gribētu ātri sataisītu, tur taču nav nekā sarežģīta.
Liva
L
Tas būtu vērtīgi arī studentiem, kuri varētu izmantot vienu datubāzi mācību procesā.
nika
n
"pirmkart, nevaretu tachu uzskatit par plagjiatismu sava darba iesniegshanu- ari macoties vairakas augstskolas?:)" Jā, zaķīt, arī tas ir plaģiāts.
fhmm
f
"pirmkart, nevaretu tachu uzskatit par plagjiatismu sava darba iesniegshanu- ari macoties vairakas augstskolas?:)" Tajā pašā ASV tiek uzskatīts, jo katram darbam jābūt oriģinālam: vai mācās vairākās augstskolās, vai publicējas vairākos žurnālos.
x
x
pirmkart, nevaretu tachu uzskatit par plagjiatismu sava darba iesniegshanu- ari macoties vairakas augstskolas?:) otrkart, darbus elektroniska forma prasa visur un visi- jau 2001.gada vismaz cik atceros?:) kontroles rikus ari lietojot- stradinjos vismaz?:) atkal tik vien bus, ka liela naudas izdoshana par datu bazi, ko tapat nelieto???:):)
Vērotājs
V
Amerikas augstskolās visi darbi ir jānodod arī elektroniskā formā, viņi pat pārbauda vai nav kādu vienādu rindkopu un par plaģiātismu var izmest par no koledžas, vienlga, ka esi samaksājis kādus 2tk USD gadā. Tas taču ir tik vienkārši uztaisīt šādu kontroles rīku, apmēram tas pats, kas word'ā sameklēt kādu noteiktu vārdu vai izteicienu. Un tam visam vajag pāris gadus ???? Vai kāds nevarētu Koķes kundzei pasniegt MS Word paātrinātos kursus?
jag
j
labrit, pastarzeme!
Nasing spešal
N
Lieki izmesta nauda vējā! Tas ir brutālākais plaģiātisma veids - iesniegt pilnīgi tādu pašu darbu. Izplatītākais plaģiātisma veids ir tad, kad tiek izmantoti citi resursi darba rakstīšanā bez atsaucēm. Kāpēc gan nevar vienoti nopirkt vienu plaģiātisma ķeršanas programmu un visas augstskolas maksā atbilstoši patēriņam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas