Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Plaude: Cēsu mākslas festivālu vairs nesponsorējam krīzes, ne politikas dēļ

Ievas Plaudes-Rēlingeres vadītā koncerna "Kolonna Group" pēkšņā atteikšanās turpināt sponsorēt mākslas festivālu "Cēsis 2010" pārsteigusi tā direktoru Juri Žagaru, taču motivāciju viņš komentē atturīgi, paužot personīgu pārliecību, ka kultūras procesi un politika nebūtu saistāmi. Arī pati I.Plaude-Rēlingere norāda, ka šāds lēmums pieņemts krīzes, nevis politisku iemeslu dēļ.

Jāatgādina, ka I.Plaude-Rēlingere aktīvi darbojas kustībā Par labu Latviju!, iepriekš viņa arī tika minēta kā iespējamā deputāta kandidāte no LPP/LC un Tautas partijas (TP) veidotās apvienības Par labu Latviju! saraksta. Viņa ir arī LPP/LC biedre. Savukārt J.Žagars nesen kritiski izteicās par abu partiju apvienošanos, paužot viedokli, ka tā bija pārāk liela atkāpe no principiem un ideoloģiska kļūda. Viņa idejiskā pārliecība nesakrītot ar LPP/LC idejām un darbību, kāda tā ir pašlaik. J.Žagars jūnija sākumā izstājies no TP.

J.Žagars aģentūrai BNS stāstījis, ka ar "Kolonna Group" jau trīs gadus bijusi veiksmīga sadarbība un abpusēja sapratne, tādēļ viņu ļoti pārsteigusi no I.Plaudes-Rēlingeres saņemtā ziņa, ka tas vairs neturpināsies. Viņš dalījās neizpratnē, ka "vēl tikai piektdienā" saņēmis apliecinājumu par sadarbību arī šajā gadā un norādes par e-pastā gaidāmo maksājuma uzdevumu, taču pēc divām dienām - pirmdienas rītā - viņš jau saņēmis īsziņu, ka atbalsta tomēr nebūs.

I.Plaude-Rēlingere Diena.lv šādu lēmumu skaidroja ar to, ka arī viņas pārstāvētajam uzņēmumam krīzes apstākļos jātaupa. Pēc viņas teiktā, no J.Žagara saņemts piedāvājums atbalstīt filozofijas festivālu, kas notiks paralēli Cēsu mākslas festivālam un kura atbalsts iespējams ar ievērojami mazāku budžetu.

Viņa cer, ka nākamgad "Kolonna" varēs atļauties turpināt sponsorēt šo kultūras pasākumu.

Kā norādīja I.Plaude-Rēlingere, "Kolonna" šogad ir atbalstījusi Litas Beiris rīkoto Baleta festivālu un Siguldas opermūzikas festivālu, kā arī atsevišķus mazākus kultūras projektus. "Lita Beiris Rīgas domē pārstāv "Jaunā laika" frakciju, tādēļ aizdomas par mūsu sponsorēšanas politiku, kas būtu saistīta ar politiskajiem mērķiem, ir nevietā," e-pastā rakstīja "Kolonnas" akcionāre.

Viņa arī norāda, ka pozīcija nemainījās pēkšņi. Par filozofijas festivālu ticis runāts kopš janvāra. Viņa pieļauj, ka attiecībā uz Cēsu festivālu bijusi komunikācijas problēma. Piektdien J.Žagars telefoniski informējis, ka steidzami līdz dienas beigām jāiemaksā 5000 latu, pretējā gadījumā uzņēmuma līdzdalība tiek atsaukta. "Ņemot vērā mūsu iespējas - finanšu līdzekļus krīzē stingri plānojam - nācās samierināties ar festivāla lēmumu," piebilda uzņēmēja.

Arī J.Žagars nesaista šo lēmumu ar politisko viedokļu atšķirību."Es to negribētu saistīt...nedomāju, ka iemesli ir tik vienkārši," BNS teicis festivāla direktors, atgādinot, ka patiesībā viņš no TP izstājies jau jūnija sākumā.

Festivāls sāksies 23.jūlijā un ilgs līdz augusta beigām. Festivāla patrons ir SEB banka, to atbalsta arī Latvijas Mobilais telefons un Alfor.

(pievienota 7.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas