Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Policija: 16.marts būs spogulis 9.maijam

Mums ir jāplāno, ka 16.martā provokācijas varētu notikt, taču dotajā momentā tās nav izteiktas, šorīt LNT sacīja Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Andris Dzenis. Šogad Rīgas domē ir pieteikti trīs pasākumi. “Policija vēl analizē situāciju, jo palikušas 12 dienas.

Skatāmies, kāda ir sabiedrības nostāju un līdz ar to pieņemsim mērus, lai nodrošinātu kārtību,” sacīja A.Dzenis.Viņš vēl neatklāja, cik stingri varētu būt drošības pasākumi un vai ap Brīvības pieminekli tiks izliktas drošības barjeras. A.Dzenis atzina, ka 16.marts vairāku gadu garumā ir saspringts periods. Tas, kā tiks aizvadīta leģionāru piemiņas diena, ietekmēs arī drošības pasākumus 9.maijā, teica policijas pārstāvis. “Zināmā mērā 16.marts ir spogulis 9.maijam, mēs vadīsimies pēc tā, kā noritēs 16.marts un tad varēsim prognozēt, kādas aktivitātes būs 9.maijā. Šī diena vienmēr ir bijusi sarežģīta no kārtības nodrošināšanas viedokļa, jo 9.maiju apmeklē ļoti daudz cilvēku.”  

Rīgas domē vērsušies Daugavas vanagi, kas vēlas rīkot ikgadējo gājienu un sapulci pie Brīvības pieminekļa.

Rīgas pašvaldība saņēmusi aktīvista Jurija Kotova pieteikumu 16.martā rīkot protesta akciju pie Brīvības pieminekļa pret valdošās koalīcijas darbu un pieprasījumu demisionēt Saeimai un valdībai.

Pieļauts, ka akciju varētu pieteikt arī biedrība Rodina.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas