Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Policija: atklāta Siguldas viesnīcas aplaupīšanas lieta

Rīgas kriminālpolicija aizturējusi divus vīriešus, kuri šā gada 16.februārī, nodarot smagus miesas bojājumus, aplaupīja kādu Siguldas viesnīcu. Policija uzskata, ka noziegums ir atklāts. Šo laupīšanu policija uzskata par vienu no nežēlīgākajiem pēdējā laikā. Salīdzinot statistikas datus tomēr secināts, ka laupīšanu skaits šogad nav lielāks kā pēdējos divos gados.

Atgādinām, ka 16.februārī ap pulksten pieciem no rīta, divi vīrieši ieradās kādā no Siguldas viesnīcām. Viesnīcas administratore atslēgusi durvis un ielaidusi vienu, 1981.gadā dzimušo vīrieti, kurš it kā vēlējies izīrēt istabu. Brīdī, kad darbiniece pavadījusi vīrieti uz viesnīcas numuru, vīrietis no aizmugures ar iepriekš sagatavotu steku vairākas reizes iesitis viņai pa galvu, kā arī traumējis rokas. Pēc tam viesnīcas darbiniece, kas bija guvusi nopietnu galvas traumu un roku plaukstu lūzumus, tika sasieta. Pēc tam vīrietis paņēmis viesnīcas atslēgas un telpās ielaidis savu līdzdalībnieku, ar kuru kopā nolaupījuši seifu, kases aparātu, kopētāju, datoru un darbinieces personiskās mantas. Kopējā nolaupīto vērtību summa bijusi aptuveni 3500 latu.

Trīs dienas vēlāk divus vīriešus uz aizdomu pamata aizturēja. Tāpat tika atrasta automašīna, ar kuru abi aizdomās turamie pārvietojušies laupīšanas izdarīšanas brīdī, kā arī pārējās nolaupītās mantas. Abi vīrieši lieto narkotikas, kā arī viens no viņiem jau agrāk bijis tiesāts, vēsta policija.

Šogad Rīgas pilsētā un rajonā par laupīšanām aizturēti 79 cilvēki.

Šomēness policija Rīgā aizturēja divas grupas septiņu personu sastāvā, kuru dalībnieki kopumā izdarījuši nepilnas 20 laupīšanas. Par to upuriem tika izvēlētas pārsvarā nepilngadīgas personas un sievietes, kurām draudēts ar nazi. Tie bijuši gados jauni cilvēki – vecākā dzimšanas gads ir 1983.gads, bet jaunākā – 1992.gads.

Par trīs līdzīga rakstura noziegumu pastrādāšanu februāra sākumā tika aizturēta laupītāju grupa triju personu sastāvā, kas diennakts tumšajā laikā aplaupīja garāmgājējus. Vienam no cietušajiem ar nazi nodarīti smagi miesas bojājumi, pārējās laupīšanās upuri piekauti. Aizdomās turamo vecums ir 17 - 18 gadi. Viens no aizturētajiem neesot mācējis ne lasīt, ne rakstīt, informē policija.

Tomēr kopumā secināts, ka laupīšanu skaits šogad saglabājies iepriekšējo gadu līmenī: šogad notikušas 178 laupīšanas, no kurām 49 atklātas, savukārt, pērn gada pirmajos divos mēnešos - 194 laupīšanas, bet vēl gadu iepriekš par desmit mazāk.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Laupītāji uzbrūk un sasien viesnīcas darbinieci

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas