Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Policija konfiscē paštaisītus automātus, granātas un turpat 2 kg trotila

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ansis
A
Plaatiishanaas ar specvieniibas komandiera amatu un augstaako izgliitiibu baigi atsit klasisko krievu tekstu - esmu izbijis lidotaajs (pa ciemu ar traktoru). Kaa minimums esmu dieneejis desantniekos (tiiriiju kartupeljus kazarmu virtuvee).
Graduet fromWest Point
G
I think my educational experience is far better than most of commentators here, and I quite agree with Senais. Sorry.
Zigurds
Z
Patiesībā pirmie kaujas operācijās mašīnpistoles pielietoja somi Ziemas karā. Tas somu verķis bija drusku īsāks par zināmo krievu PPŠ ar tadu pat apaļo patronu magazīnu. Izskatās ka šo PPŠ un PPD [pistoļet puļemjot Degtereva] nošpikoja no somiem. Kaut ko noskatoties arī no vāciešiem. Taču slavenajiem vācu kaulu zāģiem MG34 un MG42 krievi varēja pretīm likt tika niķīgo Degterjovu. Latvijas armijā lietotās Luisa un Vikersa-Bertjē patšautenes arī esmu iemēģinajis. Tāpat kā Rosenfield un Leenfield šautenes.
MG-42
M
sauciet tos stroķus kā vēlaties, bet galvenais, lai prastu tos tietot. Bet pingvīna vienīgais ienaidnieks ir vārna. Un kad pietrūkst argumentu, velk ārā Čierītī pirktu "diplomu"
Pingvīns
P
Veselai rindai militāro speciālistu,sākot ar tiem,kas "Šāvuši pretī šmaiseriem ...",netaisiet sevi par pasmieklu netā un nespriežiet par to,ko nekad neesat redzējuši vai esat pētījuši žurnālā...Par sevi- bijušais specvienības komandieris ,augstākā militārā izglītība.
toposais zemessargs
t
Labi ka kads sai valstij doma ka pretoties vel vienai Krievu okupacijai. Trotils izskatija loti vecs, un piostole nav pastaisitas. Vispar katram Latvijas patriotam pienakas kaulugriezejs, grenates/ Kas sargas so valsti? NBS? policija? mums katram jabut tiesibam iegadaties ierocus sargat musu gimenes un ipasumus
ha
h
buržuju hlapuškas
Senais>Pingvīn!
S
Tu esi sarakstījis veselu virkni muļķības, sākot jau ar apgalvojumu par Zigurda militrāro pieredzi, jo laikam jau nezini, ka viņš ir šāvis pretī šmeiseriem un citiem spēcīgākiem ieročiem. Reāli un nevis iedomās, kā tu. Šmeisers ir šmeisers, ar to taisno patronu aptveri, kam nākošo šāvienu nodrošināja atsitiens un atspereTas ko tu piemini, parādijās kara beigās, un patiešām līdzīgs AK, Ja nemaldos to sauca "Šturmgever" (Sturmgewehr 44), kas neiguva popularitāt, jo frontē bija grūtības ar trīs ceturtdaļu patronu dabūšanu, toties šmeiserim derēja arī pistoļu patronas, ko karavīri lietoja , jo drošākas. Automātiskais ierocis ir tāds, kas automātiski šauj kārtām. Pusautomāts, kas pats uzlādējas, bet nešauj kārtām, kā automāts. Bet katram auitomātam protams ir savs vārds un iesauka. Tā lūk, dēls, nestrīdies ar pieredzi, jo kļūsti smieklīgs.
Ansis
A
Teiksim preciizaak AK 47 ir liidziigs Stg43.
Antons
A
( bet īstais šmaiseris nav tas,ko filmās rāda,īstenībā tas ir ļoti līdzīgs AK-47). xxx Tāpēc, ka krievi jau nošpikoja kalašņikovu no vācu triecienšautenes. Tāpat kā RPG no tanku dūres. Smieklīgi, ka ar to arī viss apstājās. Krievi neko jaunu nav spējuši izdomāt un viņu armijas kājnieki joprojām skraida pa lauku ar to pašu AK modifikāciju, kas stipri maz atšķiras no 62 gadus atpakaļ uzražotā modeļa. Smieklīgi, bet fakts.
Pingvīns
P
Zigurdam,kas armijai tuvu nav stāvējis-arī mašīnpistoli kā nosaukumu Latvijas armijā nelieto. Oficiālais nosaukums ir-triecienšautene,kas ir tieši aizgūts no vācu valodas. Pirmo reizi šis nosaukums tika pielietots vācu šmaiserim ( bet īstais šmaiseris nav tas,ko filmās rāda,īstenībā tas ir ļoti līdzīgs AK-47). Un vārdā triecien jēga bija politiska,saistīta ar blickrīgu,nevis tehniska vai tehnoloģiska. Lai par kautko spriestu-sākumā ir kautkas jāsajēdz. P.S.Īsto šīs ieročus klases būtību izsaka vārds automāts,bet tā kā tas ir nācis no krievu valodas,tad Latvijas armijai,kas strikti un stingri aizsargā savas tautas drošību un valstisko neatkarību,nav pieņemams.
[email protected]
h
Ikvienai armijai ir viens pamatīgs , gandrīz nepārvarams ienaidnieks - garlaicība.
T
T
Dīvaini gan -par trotila, automātu glabāšanu ,,taisnīgā,, Latvijas tiesa pieņem lēmumu, ka sabiedrībai tādi cilvēki nav bīstami un nav jāpiemēro ar brīvības atņemšanu saistīts sods.....
Latvieši
L
Tavs viedoklis mūs interesē pēdējā kārtā.
Человек
Ч
А вы говорите, что в Латвии остановилась экономическая активность.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Sauszemes spēkos atkal pārkāpumi, soda četrus virsniekus


Aizdomās par nelikumībām ar munīciju aizturētas jau 30 personas

Kas notiek NBS?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas