Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Policija meklē automašīnu izkrāpējus

Lai nelikumīgi iegūtu automašīnu, kāds vīrietis un sieviete ļaunprātīgi izmantojuši transportlīdzekļu īpašnieku uzticēšanos, tādējādi visā Latvijā apkrāpjot cilvēkus. Tagad viņus meklē policija, kas lūdz sabiedrības palīdzību aizdomās turamo notveršanā.

Jau kopš 2008.gada kāds 1985.gadā dzimis vīrietis kopā ar 1987.gadā dzimušu sievieti visā Latvijas teritorijā veikuši krāpnieciskas darbības, informē Latgales reģiona pārvaldes kriminālpolicija.

Lai nelikumīgi iegūt cietušā piederošo autotransportu, viņi ļaunprātīgi izmantojuši transportlīdzekļu īpašnieku uzticēšanos. Šie krāpnieki pēc interneta sludinājumiem tikās ar automašīnu pārdevējiem un slēdza līgumus par spēkratu pārdošanu uz nomaksu, lai gan paši nebija maksātspējīgi un arī transportlīdzekļu vadīšanas apliecības viņiem nebija.

Līguma parakstīšanas laikā policijas meklētie ar viltu mēģinājuši panākt, lai transportlīdzekļa īpašnieks automašīnu noņem no uzskaites CSDD. Tādējādi pēc šāda līguma parakstīšanas viņi savā valdījumā saņēma no uzskaites noņemtu transportlīdzekli (pēc līguma nosacījumiem bez atsavināšanas tiesībām).

Iegūto transportlīdzekli krāpnieki nekavējoties pārdeva trešajām personām, izmantojot dažu automašīnu pārdošanas komersantu nolaidību dokumentu noformēšanā. Piereģistrējot ar rēķina - uzziņas dokumenta palīdzību īpašuma tiesības, transportlīdzeklis tālāk nekavējoties tika pārdots labticīgam ieguvējam.

Kad īpašnieks atteicās savu transportlīdzekli noņemt no uzskaites CSDD, iegūtais transportlīdzekli nelikumīgi tika pārdots trešajām personām, iespējams, ārpus Latvijas robežām.

Tā kā vainīgās personas ļaunprātīgi izvairās no izmeklēšanas, ar tiesas lēmumu izsludinātas viņu meklēšana. Policija lūdzam sniegt informāciju, kas varētu sekmēt šo personu aizturēšanu, un zvanīt pa tālruņiem 65403310, 02. Anonimitāte ir garantēta.

Tāpat policija arī atgādina, ka cilvēkiem jābūt uzmanīgiem, slēdzot līgumus ar šīm personām, jo nav izslēgts, ka krāpnieki turpina savas prettiesiskās darbības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas