Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Policija par Ls 12 000 latu iegādāsies narkotiku testus šoferiem

Policija par 11 996 latiem iegādāsies siekalu testus šoferiem, ar kuru palīdzību Ceļu policijas inspektori uz ceļa pāris minūtēs varēs iegūt informāciju, vai autovadītājs ir lietojis narkotiskās vielas — iepirkuma konkurss par šo testu iegādi ir noslēdzies, ziņo LETA.

Plānots iegādāties 2654 ekspresdiagnostikas testus narkotisko un psihotropo vielu ietekmes konstatēšanai. Tos nodrošinās SIA "Medicus data". Kopumā konkursā bija pieteikušies pieci pretendenti.

Diena savulaik ir rakstījusi, ka ātro testu vietā Latvijas policija iepriekš izlīdzējās ar policistu apmācīšanu, lai noteiktu narkotiku reibumu pēc cilvēka izskata un uzvedības. Lai arī publiski policijas amatpersonas neteica, ka ar to būtu problēmas, tās tomēr atzina, ka ātrie narkotiku testi ļautu nepārprotamāk konstatēt narkotiku lietošanas faktu.

Iepriekš Ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš pieļāva teorētisku iespēju, ka policija varētu izmantot arī urīna testus, bet vietās, kur ir tāda iespēja, piemēram, policijas iecirkņos.

LETA vēsta, ka ar vienreizējo testu palīdzību varēs noteikt, vai autovadītājs lietojis kokaīnu, amfetamīnu, opiātus vai kādas citas populāras narkotiskās vielas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas