Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Policija šogad fiksējusi rekordu - automašīna nozagta 36 sekundēs

Rīgas reģiona kriminālpolicija secinājusi, ka šogad nedaudz mainījies visvairāk zagto automašīnu tops. Šogad autozagļi bija īpaši iecienījuši apvidus automašīnas "Honda CRV" un pašlaik tā ir liela problēma, jo policija secinājusi, ka rūpnīcas izgatavotā signalizācija nepasargā šīs markas automašīnas no aizdzīšanas, intervijā stāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

Šogad kriminālpolicija ir piefiksējusi rekordu - zagļi 2008./2009.gada izlaiduma automašīnu uzlauzuši un aizbraukuši 36 sekundēs. Pēc policijas domām, zagļi šīs markas auto zog tāpēc, ka tai ir pieprasījums austrumu tirgos - Kazahstānā un Krievijā.

Arī "BMW" automašīnas zagļu vidū ir ļoti iecienītas, taču, ja agrāk bija tāds uzskats, ka apvidus auto "BMW X5" bija populāri zagt, tad pašlaik šī marka jau kļuvusi mazāk iecienīta.

Šogad ir pirmais gads automašīnu zādzību vidū, kad nedaudz mainījies nozagto automašīnu marku tops. Joprojām līderos ir "Volkswagen", bet, ja agrāk otro vietu stabili ieņēma "Audi", tad šogad "BMW" ir ierindojies otrā vietā un "Audi" ir tikai trešajā vietā. "Mercedes Benz" ir ceturtajā vietā.

"Turpinot runāt par autozādzībām, vēlētos piebilst, ka šogad zagļi vairs kārotā auto aizbraukšanā neizmanto pirms tam no šofera kabatas izzagto atslēgu. Pārsvarā auto tiek aizbraukti klasiski - bez oriģinālām atslēgām," sacīja Grišins.

Policija piefiksējusi, ka Rīgas reģionā darbojas grupas, kas automašīnas nozog no privātmāju pagalmiem, pirms tam iekļūstot, piemēram, caur sagrieztu žogu.

Rīgas reģiona kriminālpolicijai ir arī aizdomas, ka daļu automašīnu zādzību izdara arī noziedznieki no Lietuvas, jo šajā valstī automašīnu zagļi ir stiprāk attīstīti. Gandrīz katrā lielākajā šīs valsts pilsētā ir diezgan stabili un labi organizēti automašīnu zagļu grupējumi.

Jau 2008.gada nogalē šie noziedznieki sāka apmeklēt Latviju un jau pamanījušies doties uz Igauniju.

Attiecībā uz automašīnu zādzībām Grišins arī uzsvēra, ka šajā segmentā parādās daudzi krāpšanas gadījumi, proti, cilvēks, paņemot līzingā automašīnu, vairs nespēj segt līzinga izmaksas un spēkratu vai nu noslīcina, vai aizdedzina, rēķinoties ar to, ka apdrošinātāji līzinga devējam atdos viņa parādus.

Aģentūras BNS arhīvs liecina, ka šogad Rīgas reģiona kriminālpolicijai izdevies aizturēt 14 augstas klases autozagļus, no kuriem lielākā daļa nodarbojušies ar ekskluzīvu auto zādzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas