Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Policistam saistībā ar samaksas pieprasīšanu par avārijā sabojātu privāto auto izsaka rājienu

Ar Valsts policijas priekšnieka Arta Velša lēmumu izteikts rājiens Jūrmalas iecirkņa policistam saistībā ar samaksas pieprasīšanu no kāda vīrieša, kura pusaugu dēla izraisītā avārijā it kā sabojāta likumsarga automašīna.

Valsts policijas Iekšējās drošības biroja Personālsastāva inspekcijas nodaļas priekšniece Iveta Smoča pastāstīja, ka janvāra sākumā pabeigtajā disciplinārlietas izmeklēšanā secināts, ka jaunākais inspektors bez dienesta nepieciešamības pieprasīja un saņēma datubāzēs esošu informāciju par negadījumā iekļuvušo puiku.

Tāpat policists, būdams ģērbies formas tērpā, izdarījis psiholoģisku spiedienu uz puikas tēvu ceļu satiksmes negadījumā radīto zaudējumu atmaksas jautājumā.

Secināts, ka inspektors izdarījis disciplināru pārkāpumu, kas negatīvi ietekmē Valsts policijas darbinieka tēla veidošanos sabiedrības acīs, dodot pamatu apšaubīt policijas darbinieku dienesta disciplīnu un profesionālajai ētikai atbilstošu dienesta pienākumu izpildi.

Pērn oktobrī Zolitūdē notika negadījums, kad policista vadīta privātā automašīna uzbrauca kādam gājējam pusaudzim. Vēlāk policists ārpus darba laika aizbraucis un pieprasījis no cietušā puikas tēva samaksu par it kā avārijā sabojātu automašīnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas