Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Policistu rindās vairākums valsts valodas nepratēju strādā Rīgā

Kaut gan varētu likties, ka vissliktākās valodu prasmes ir policistiem Latgalē, Valsts valodas centra pārbaudē konstatēts, ka lielākās problēmas ir galvaspilsētā. Laikraksts _Diena _vēsta, ka protokoli sastādīti 219 policistiem, kam valoda bija jāzina C1 līmenī, un 15 vadošajiem darbiniekiem, kam bija nepieciešams vēl augstāks – C2 – līmenis. Absolūtais vairākums dzīvo un strādā Rīgas reģionā.

Kurzemē un Zemgalē pārbaudēs nav konstatēts neviens policijas darbinieks, kuram būtu neatbilstošs valodas prasmes līmenis, Vidzemē ir divi, Latgalē – 14 gadījumu. Visi pārējie pārkāpumi reģistrēti Rīgas reģiona pārvaldē un Valsts policijas (VP) centrālajā aparātā. Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) uzsver, ka Pārbaude bija pašas VP iniciatīva pēc tam, kad parādījās sūdzības par policistiem, kuri nerunā latviski. "Nav cita varianta – vai nu runā latviski, vai nestrādā policijā," kategoriska ir ministre.

Viņai gan oponē policijas pārstāvji.  "Vairākkārt ir mainījušās normatīvo aktu prasības, un cilvēki nav tām sekojuši līdzi. Kādreiz kārtībniekiem pietika ar zemāku valodas prasmes pakāpi. Likumdošana neparedz atvaļināt darbinieku par valodas neprasmi vajadzīgajā līmenī," izteicās VP Personāla vadības biroja priekšniece Dina Tarāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas