Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Politologi komentē "Vienotības" aicinājumu veidot četru partiju koalīciju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nu pagaidi
n
Lai tak Saskaņas centrs runā, kamēr savu aitas kažoku norunās un vilka āda vien paliks.
Человек
Ч
Tā nav koalīcija, tā ir Augstākā padome. Demokratiskā sitēmā opozīcija ir nepieciešama.
uļa
u
Tai brīdī, kad balsoju par vienu vai otru latviski runājošāku interešu klubu, es, piemēram balsoju pret krieviem pie Latvijas stūres. Negribētos, lai mūs uzmet kārtējo reizi ar SC .
Anna
A
Lieta ir skaidra – Dombrovskis baidās ņemt koalīcijā SC. Baidās ne tāpēc ka negrib, bet tāpēc ka baidās no savam partijas vecenem, kuras vēlas būt par pirmājam vecenem laukos. Gudrie saskaņieši viņam nav vajadzīgi. Tāpēc arī ir izdomāts attaisnojums (atzīt okupāciju). Jā SC to izdarīs viņi nostāsies rīklē pašu dziesmai. Vai ir vērts kādu 1-2 dranķīgo vietu valdībā dēļ nodot savu vēlētaju? Jā viņi to izdarīs, pēc tā Latvijā vairs nepaliks godīgu cilvēku politikā vispār. Jā SC ir gudri cilvēki viņiem jāsaprot, ka Dombrovskis aicinot viņus koalīcijā, nav aicinājis PPL, jo baidās no PLL un SC koalīcijas. Grib ienest strīdu viņu starpā. Bet SC+PPL ir konsticionāla opzīcija, kura var bloķēt visus likumus līdz pat referendumam par neuzticību Saimai. Un kas labāk 1-2 ministru vietas vai zobens virs Saimas?
onkulis
o
Kamēr būs ko dalīt savā starpā, bet, ja būs taupīgi, tad dalīs vēl ilgi.
No Rīgas
N
Mēs balsojām par to, lai SC okupanti nevaldītu!
kaads
k
Dombrovskis ir savus vēlētājus nozombējis, vai ? Vai tad nevēlēja par Vienotību lai SC netiktu pie šprices ? Jeb es maldos ? Drīzāk Dombriķis patiesības brīdis irklāt, dotos solījumus nevar turēt un tauta tūlīt piedzīvos nākošo pekāsienu. Tāpēc arī mēģina ievilkt koalīcijā visus nopietnos spēkus lai dalītu kopīgi atbildību par vēlētāju piečakarēšanu ... Pēc tam tak atkal varēs rādī uz pārējie, sak es jau neko, tā viņi izlēma un koalīcijas līgums neļāva rīkoties citād, īsāk - visi gali ūdenī, vainīgo nav.
ak vai!
a
Cik tad ilgi viņi spēs noturēties nesalamājušies?
aga
a
Tik plaša koalīcija ir vajadzīga, lai sāktu valstij piederošo uzņēmumu privatizāciju. Partiju saimnieki ir sapratuši, ka savā starpā plēšoties, to kumosu nozvejos starptautiskie aizdevēji par valsts nespēju atmaksāt izsniegtos kredītus. Šai sāgai par Latvijas valsti sācies pēdējais cēliens.
vilis
v
Spīdošs Valda gājiens.Paskatīsimies atbildi.Kaut ko jau tie ziķeri pa 6 gadiem tai Eiropā ir iemācijušies,nav velti maizi ēduši.
onkulis
o
Un kur jūs tagad redzat opozīciju? Mums jau valda viena liela partija ar dažādiem vārdiem.
kkk
k
Jaunais laiks vienmēr mīlējis vispirms piespļaut aku, no kuras vēlāk pašam jādzer. Un tās uzticības 4 partiju koalīcijā var sanākt par daudz.
onkulis
o
Tādi tie politologi visi ir- par pielīšanu partijām un tukšu pļurkšķēšanu jau viņiem maksā.
Penša
P
Ja būs četras partijas koalīcijā ,tad tāpat kā PSRS,visu nosaka kompartija un nekādas opozīcijas. Un būsim atkal tintē,ko šie gribēs ,to darīs.
Bezdievis
B
Diez vai eksperiments ar SC iekļaušanu valdībā nesīs labumu Vienotībai. Jāņem vērā, ka pirms vēlēšanām tika pretnostatīts Dombrovskis un Urbanovičšs. Ja abi ietu kopā, tas daudzos varētu izraisīt vilšanos. Un vēl - ir diezgan neizdevīgi atstāt PLL kā vienīgos opozicionārus, jo tad viņu publiskā darbība/pretdarbība būs sevišķi pamanāma un tādējādi viņi zvejos papildus balsis nākamajām vēlēšanām. Domāju ka pilnībā pietiks, ja valdību veidos 3 labējās partijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas