Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Politologs: latvietī ir krievu sāls, poļu pipari, ebreju mērcīte

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
xxx
x
Šeit nu gan ir intervija atstāstīta ļoti pārveidotā veidā. LA variantā ir rezama šī profesora uzkrītošo prokrieviskie uzskati.
111
1
"TB/LNNK katrās vēlēšanās iegūst arvien mazāk balsu" Kadel? Manuprat tadel (iemesls, kadel es pats par viniem nebalsoju), ka vini neko realu pedeja laika nav izdarijusi, ka tikai d!rsusi vieta un nevieta. D!rst mes visi makam - ar to mes te pasreiz komentaros nodarbojamies. Bet ko REALU vini ir izdarijusu?! Nu, piemeram, uzstadija tos plakatus ar iedzivotaju nacionalo sastavu Riga. It ka mes to pasi nezinatu!!! Nu un ko nu!?!? Radio un TV ka raidija parsvara krieviski - ta raida, reklamas visur jau druka paraleli abas valodas, par okupacij ka nirgajas, ta turpina nirgaties - vienvardsakot, kada jega no gvelzsanas un skendesanas, ja tam neseko reali darbi???? Jo vairak kaitinosi tadel ir manit epizodiskas TB/LNNK reklamas aktivitates - aizinajumi "nepadoties", "balsot par savejiem" utt. Bet ko jus pasi REALI esat izdarijusi pedeja laika????? NEKA! Tad *** jus kadam esat vajadzigi? TB/LNNK pozicija nebut nav zaudejusi savu aktualitati un tas, par ko vini iestajas, ir svarigs latviesiem ka nekad. Problema ir taja apstakli, ka TB/LNNK ir nespejigi realizet un aizstavet to, par ko pasi iestajas. Kamer krievi skolas dala DVD ar savam propagandas filmam un riko protesta akcijas, latviesi snaakulo un pec tam, no miega uztrukusies, noblaujas"balso par savejiem", un tad suut talak. Smiekligi un nozelojami. Kaut vai valodas inspekcijas darbu butu atbalstijusi un piegriezusi skruves masu medijiem par latviesu valodas poziciju vajinasanu un Krievijas razojumu parlieko ipatsvaru raidijumos. Tik vien ir ka tuksa runasana.
111
1
Tiesam Pimenovs?
111
1
Paskatieties uz Человек. Jus cerat uzbuvet vienotu Latviju kopa ar tadiem?
111
1
Visas nelaimes celonis taisni ari ir t.s. "krievu" (sovku) nevelesanas atzit acimredzamo un pat pasiem labi zinamo - ka vin seit ieradas okupacijas rezultata. Kamer tas netiek atzits, nekas nevar mainities. Nevar uzbuvet maju, ja nav pamatu. Tadel, iespejams, tomer vajadzetu ieviest kriminalatbildibu par okupacijas noliegsanu. Savadak sitais absurda teatris nekad nebeigsies.
Valdis
V
Kāda vēl "krievu sāls" un "ēbreju mērcīte" ir katrā latvietī? Manos rados padomju okupantu un apgraizīto ingridientu nav. Un tā tik vēl trūka!
Sniper'sEye
S
Misūri universitātes (ASV, Kanzassitija) ekonomikas profesors Maikls Hadsons uzskata, ka Latvija zināmā mērā ir savdabīga eksperimenta upuris, pārbaudot, cik lielu nodokļu slogu var uzkraut darbaspēkam, lai atbrīvotu no nodokļiem nekustamos īpašumus. „Neviena valsts nav rīkojusies tik aplami kā Latvija, atsakoties no īpašuma nodokļa, lai maksimālai uzkrautu nodokļus darbaspēkam. Nekas tāds nav darīts, sākot ar Babiloniju un Seno Grieķiju, beidzot ar Vāciju, Japānu, Angliju, Honkongu un Singapūru,” šodien intervijā „Neatkarīgajai” saka Hadsons. „Tas nav demokrātiski un ir pilnīgi pretēji tam ceļam, ko paveica ASV, lai kļūtu par bagātu valsti. Tas ir pilnīgi pretēji tai virzībai, kuru īstenoja Vācija, Anglija, Ķīna, Honkonga vai Singapūra. Latvija ieviesa politiku, kad valdība deklarē – mēs ticam, ka sabiedrība var kļūt bagāta, padarot darba ņēmējus par trūkumcietējiem,” intervijā stāsta ekonomists. „Ir ļoti vienkārši prognozēt, kas notiks tālāk, ja valdība turpinās neievērot vienkāršus ekonomikas likumus. Latvijas ļaudis paliks arvien nabagāki, jo valdība vēlas tos padarīt par nabagiem. Valdība nolēmusi atteikties no progresa, transformējot darbaspēku par trūkumcietējiem. Tas ir ceļš uz 17. gadsimtu. Latvija kapitālisma ceļa vietā ir izvēlējusies atjaunot feodālismu,” piebilst ekonomikas profesors Maikls Hadsons." Tātad -- latviešu zupā zviedru spļāviens.
cela dit en passant
c
Manuprāt runāt mūsdienās par tautas "tīrību" ir visai nekorekti. Kopienu un cilšu pārvietošanās sākās desmit miljoniem gadu atpakaļ. Dažiem latviešiem gan liekas, ka viņi kādus 3 tūkstošgadu atpakaļ nolaidās mežā ar gaisa balonu un ne no tā ne no šā sāka runāt indoeiropiešu valodas vienā no senākajiem veidiem. Tas, protams, neattaisno krievu varzas nekaunīgo uzvedību Latvijā. Uzskatu, ka lielā mērā paši pie tā esam vainīgi. Nav nekāda pamatojuma Latvijā runāt krieviski. Es to nedaru jau gadus divdesmit. Un nekāda vaina. Lieta tā, ka man no krieviem neko nevajag, viņiem no manis gan. Es pat domu nepieļauju, ka man veikalā būtu jārunā krieviski. visas tās kreivu fifas prot latviski. Svarīgi vēl arī , kā tu ar krievu runā latviski, bez rupjībām, noteiktā balsī un viss.Ja nesaprot latviski, piedāvāju pāriet uz angļu valodu vai franču valodu, uzreiz atceras. Tas nenozīmē, ka Latvijai jābūt kaut kādai monoetniskai valstij, kas mūsdienās nav ne iespējams, ne interesanti, taču multietnisms nedrīkst būt [par pamatu krievu šovinistisko izpausmju atbalstam.
K-K
K
... IR PROFESORI UN IR PROFINI ... no politiskas, socialas un atropologiskas zinatnes ... dazs atlaujas parkapt savas zinasanas robezas un iemaisities cita... ... Vai Dreifelds apzinas Landsteiner-Wiener (LWb) asins grupas un tas difuzijas nozimi ? ... Ari, musu bijuso apspiedeju vacu, polu, zviedru, krievu muizniecibas milzigo izkauto prusu, jatvingu un galindu asins radniecibu, piejaukumu no izvarotam sievietem un bernu vergiem - no ka tad radas zilacainie un blondie Supermani - no melnmatainiem, brunacainiem Vidusjuras laupitajiem ?????
Sirmais
S
Jurij, nav runa par to kāds ir krievs vai latvietis,bet katrs savās mājās grib būt saimnieks,labs vai slikts ,bet saimnieks Krievs grib būt saimnieks visiem un visur.Paša dzimtene viņam par mazu,vajag kaimiņus tramdīt Man nav nekas pretī dzīvo ,krievs, Latvijā bet netēlo te saimnieku un skolotāju.jo saimnieks esi švaks.Nav pasaulē bagātākas zemes kā Krievija, nafta, gāze ogles ,visa Medeļejeva tabula meži upes un ezeri,tie ir neizsmeļami resursi un tas viss bez maksas Brīnies nu, tauta dzīo postā un nabadzībā, toties māca kā citiem jādzīvo.
[email protected]
h
"Gudrelis" Dreifelds ir ļoti labi informēts par situāciju Latvijā, jo viņš ir veicis neskaitāmas iedzīvotāju aptaujas pats personiski. Kad biju Toronto, es pats tiku pratināts vai četras stundas. Dreifelds ir profesionālis, vecis savā vietā. Par latviešu tīrasinību var gan iestāties. Bet labāk to darīt tādiem, kuri vēl pensijas vecumā domā, ka bērnus atrod kāpostos.
@
@
Ap latvieti ir visai daudz svešas mērcītes, virsū strēķītis svešu vircvielu, bet pašā latvietī bieži vien galvā miežu putra un pamaz gaļas. Un vēl katrā latvietī ir zemnieks, jo katrs prot uzkāpt uz dažādiem grābekļiem un ierādīt to arī citam. :) Varbūt ari tā var teikt, ja gribas kulināri izpausties. Nevaru iedomāties, kā mākslu var "ražot" (to produce).
:))
:
Krievu sāls? Krievu sāls ir tatāru un mongoļu sāls sajaukums!
Ivars Graudums
I
Joks: Muizhkungs satiek puisi, kas vinjam izskataa ljoti liidziigs un vaicaa:" Vai tava maate muizhaa nebija istabmeita?" Un puisis atbild: "Nee, bet mans teevs kuchieris!"
LV
L
Vēsturijau māca, bet jautājums ir par to, kā māca un kādus fakstus apskata un kādus noklusē!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas