Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Portugāles mediji atzinīgi novērtē Rīgas arhitektūras izstādi

Latvijas arhitektūrai veltīto izstādi Rīgas arhitektūra – jūgendstils, koka Rīga, laikmetīgā Rīga, kas jau no februāra apskatāma Portugālē, Aveiru pilsētas Fernandu Tavoras kultūras nama izstāžu zālē un būs atvērta līdz 22.martam, šīs valsts mediji novērtējuši atzinīgi.

Izstāde tapusi pēc Latvijas vēstnieka Portugālē Arta Bērtuļa iniciatīvas sadarbībā ar Rīgas pilsētas arhitektu Jāni Dripi, Aveiru pilsētas domi un Aveiru arhitektu savienību.

Aveiru pilsētas dienas laikrakstā Diário de Aveiro raksta, ka Latvijas Republika tikko nosvinējusi savas pastāvēšanas 90 gadu jubileju: «Tā ir NATO sastāvā, integrēta ES, tomēr portugāļu vairākumam joprojām nepazīstama.»

Rikardu Vieiram de Melu, Aveiru arhitektu savienības prezidentam, šī ir «tādas arhitektūras atklāšanas iespēja, kuru būtiski iepazīt ne tikai arhitektiem, bet arī plašākai sabiedrībai», jūtot nepieciešamību neatliekami rīkoties, lai saglabātu XX gadsimta arhitektūru.

Jau iedziļinājusies Rīgas pilsētas arhitektūras tematikā, Aveiru arhitektu savienība organizatoriski atbalsta marta beigās plānoto diskusiju par tēmu Latvijas arhitektūra ar latviešu arhitektu Jāni Dripi kā lektoru, vēsta laikraksts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas