Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Prāvo izmaksu dēļ Attīstībai/Par! izbrāķē JKP topošās valdības darbu plānu

Ņemot vērā Jaunās konservatīvās partijas (JKP) topošās valdības darbu plāna lielās izmaksas, ir jābūt konceptuāli citai valdības deklarācijai, uzskata apvienības Attīstībai/Par! (AP) līderis Daniels Pavļuts.

Pēc partiju tikšanās Pavļuts žurnālistiem pauda, ka gan pamatbudžeta, gan speciālā budžeta izmaksas lēšamas vismaz ap 1,7 miljardiem eiro. Tātad šobrīd Jaunās konservatīvās partijas (JKP) piedāvātajā valdības deklarācijas projektā iekļautie solījumi nav izpildāmi, norādīja Pavļuts.

Šī situācija ir jārisina, tāpēc partijas šodienas sarunās paņēma pārtraukumu līdz trešdienas, 14. novembra, rītam. "Izskatās, ka jābūt citai valdības deklarācijai, konceptuāli citam dokumentam," uzsvēra Pavļuts, piebilstot, ka fundamentāli jāpārskata pamati, uz kuriem veidot valdības deklarāciju.

Kā ziņots, valdības veidošanas sarunās iesaistītās partijas šodien turpināja diskusijas par iespējamu darba plānu, ko apsprieda arī ar Finanšu ministrijas (FM) ekspertiem.

Pašlaik valdības veidošanas sarunās ir iesaistīti pieci politiskie spēki - Jaunā konservatīvā partija (JKP), KPV LV, Attīstībai/Par!, Nacionālā apvienība un Jaunā Vienotība.

Partijas topošās valdības darba plānu pārrunāja arī pirmdien. JKP līderis, premjera amata kandidāts Jānis Bordāns pēc tikšanas paziņoja, ka pašlaik ir vienošanās par astoņām valdības prioritātēm. Starp tām viņš minēja tiesiskumu, obligātās iepirkuma komponentes (OIK) problēmas risinājumu, sociālās nevienlīdzības mazināšanu, izglītību, pārmaiņas veselības jomā, demogrāfijas jautājumus, administratīvi teritoriālo reformu, kā arī finanšu stabilitāti un drošību.

Pagaidām Bordānam un viņa potenciālajai valdībai atbalstu paudusi tikai KPV LV, savukārt Jaunā Vienotība to būtu gatava atbalstīt ar vairākiem nosacījumiem. Pārējie sarunās iesaistītie politiskie spēki vēl nav pauduši skaidru nostāju par iespējamu atbalstu Bordāna veidotājai valdībai.

Top komentāri

aa
a
Ja pievelk "treknā gala" jostas, tad nauda atradīsies.
solon
s
Siles rukši taču nepieļaus pārmaiņas. Pavļuts - viens no dāsnākajiem OIK atļauju izsniedzējiem. Vai tiešām kādam ir ilūzijas par šī tipa patiesajiem nodomiem?! Manuprāt ārkārtas vēlēšanas būtu pareizais un ātrākais solis.
Meseršmits
M
tikko diena iebāž rakstu pret Bordānu , tā komunisti un čekas aģenti starā. Galvā neiešaujas misļa , ka pabrīķis valdību netik nevarēs sariktēt , pret nostāsies JKP un KPVL
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas