Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

precizēta - Bijušais ONAP šefs Bogdanovs strādā VID

Jau nedēļu Valsts ieņēmumu dienestā (VID) strādā ilggadējais Organizētās noziedzības un apkarošanas pārvaldes (ONAP) šefs Leonīds Bogdanovs. Tas noticis laikā, kad VID jau paziņojis par vairāk nekā 1000 darbinieku atlaišanu naudas trūkuma dēļ. Kādu amatu L. Bogdanovs ieņems VID, viņš Dienai nevēlējās atklāt.

Pienākumi vēl tiekot precizēti. L. Bogdanovs norādīja, ka pieņemts darbā «uz brīvlīguma pamata», kas nozīmējot, ka viņš neskaitās ierēdnis. Kādi būs L.Bogdanova pienākumi un alga, _Dienai _pirmdien neizdevās uzzināt arī no VID preses dienesta.Darbu Valsts policijā (VP) L. Bogdanovs pameta šogad aprīlī, kad devās izdienas pensijā. Kopš 2008.gada L. Bogadnovs strādāja par Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieku, bet pirms tam kopš 1997.gada bija ONAP šefs. Pārsteigumu par L. Bogdanova pieņemšanu darbā _Dienai _pauda finanšu ministrs Einars Repše (JL), kuram pakļauts VID. «Tas izdarīts nesaskaņojot ar mani un tiks papildus no manas puses izvērtēts,» tā E.Repše. Viņš arī norādīja, ka ir «neapmierināts ar līdz šim VID piekopto personāla politiku, īpaši gadījumos, kad darbā tiek saglabātas personas, pret kurām sākts kriminālprocess, vai pat celta apsūdzība,» tādēļ «neizslēdzu, ka vajadzēs vērtēt vadītāja atbilstību ieņemamajam amatam»._Diena _jau rakstījusi, ka VID joprojām strādā trīs bijušie finanšu policijas darbinieki, kurus pirmās instances tiesa atzina par vainīgiem žurnāliste Ilzes Jaunalksnes nelikumīgā telefona sarunu noklausīšanā un nopludināšanā.  Par spīti E.Repšes norādījumiem, ka viņi no amata jāatbrīvo, VID ar lēmuma pieņemšanu vilcinās. Pa karjeras kāpnēm tikai kāpis arī muitnieks Vladimirs Vaškevičs. Viņa vārds izskanējis saistībā ar vairākām kontrabandas lietām, bet drīzumā tiesā nonāks lieta, kurā viņš apsūdzēts par neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos. Vai VID L.Bogdanovs strādās V.Vaškeviča pakļautībā, bijušais ONAP šefs atbildēja vispārīgi: «Nē, nav tā, kā izskatās.»Ar V. Vaškeviču L. Bogdanovs ir pazīstams vēl kopš laikiem, kad bija ONAP šefs. 2006.gadā ONAP arī izmeklēja V.Vaškeviča bijušās dzīvesbiedres, uzņēmējas Ināras Vilkastes izspiešanas lietu, kurā apsūdzēts viņas bijušais biznesa partneris. Pret šīs lietas izmeklētāju Ruslanu Dervanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vēlāk uzsāka kriminālprocesu par kukuļa ņemšanu no I.Vilkastes, lai lieta virzītos par labu viņai. 2008.gada vasarā KNAB lietu pret R.Dervanu noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ izbeidza, taču jautājumi par izmeklētāja godaprātu palikuši. Lietas ietvaros tika noklausītas sarunas, kurās izmeklētājs I.Vilkastei pateicas par dāsnumu. _Dienu _pirms tam I.Vilkaste no konta noņēma 25 000 eiro skaidrā naudā.


(precizēta pēdējā rindkopa par R. Dervana lietas izbeigšanas motīviem un V. Vaškeviča juridiskajām attiecībām ar V. Vilkasti)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas