Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

precizēta - Iekšlietu ministrija taupīs uz algu fonda rēķina

Lai gan Iekšlietu ministrijas (IeM) darbiniekiem algas netiks samazinātas, tomēr ietaupījums tiks veikts, samazinot darba algu fondu. Turpmāk uz darba atbrīvošanas un bērna piedzimšanas pabalsta rēķina ministrija ietaupīs 42 892 latus, Dienai.lv pastāstīja IeM pārstāve Gunta Skrebele. 

“Nav tā, ka mēs nocērtam algas,” uzsver Skrebele. Jau ziņots, ka iekšlietu ministre Linda Mūrniece parakstījusi rīkojumu, kas aizliedz IeM pakļautībā esošo iestāžu un dienestu vadītājiem samazināt darbinieku mēnešalgu apjomu. 

Ministrijā turpmāk būs arī par vienu darbinieku mazāk. Tiks likvidēta kāda līdz šim vakanta štata vieta, informē Skrebele. 

Ikviens darbinieks, kam normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pienākas pabalsts, to saņems. IeM pārstāve uzsver, ka izmaiņas bērnu pabalstu izmaksā saistītas ar grozījumiem likumdošanā. Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku amatpersonu likumu, kā arī Ministru kabineta noteikumiem, ikvienai personai, kurai bērns piedzimis līdz likuma stāšanās brīdim 2010. gada 3.novembrī, pabalsts tiks piešķirts.

Tā kā ministrijā nākamgad nav plānotas būtiskas strukturālās reformas, tiek plānots samazināt atlaišanas pabalstu proporcijas. 

Ministrijas 2011. gada budžetā paredzēts samazinājums 3 265 141 lata apjomā. Vislielākais samazinājums, proti, 1 106 268 latu, skars nomas maksas izdevumus valsts akciju sabiedrībai “Valsts nekustamie īpašumi”. 

Valsts policijas izdevumi tiks samazināti par 900 000 Ls, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta izdevumi - par 303 379 Ls, IeM Informācijas centra izdevumi - par 50 000 Ls, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izdevumi - par 50 000 Ls, Valsts robežsardzes izdevumi - par 44 400 Ls, Drošības policijas izdevumi - par 30 000 Ls, IeM veselības un sporta centra izdevumi - par 50 000 Ls, IeM dienestu amatpersonu bērnu piedzimšanas pabalsti - par 645 097 Ls, Nodrošinājuma valsts aģentūras administratīvie izdevumi - par 43 105 Ls.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas