Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

precizēta - "Jaunais laiks" nebalsos par Godmaņa valdību rīt

Jaunais laiks nav noraidījis iespēju iesaistīties jaunajā valdībā, bet tikai pateicis, ka nav iespējams balsojums par to jau ceturtdienas Saeimas sēdē. JL neapmierina sagatavoto valdības dokumentu projektu kvalitāte un nav pārliecības, ka nepilnas diennakts laikā ir iespējama vienošanās par principiāli svarīgiem likumu grozījumiem, kā arī par amatiem valdībā.

Pat, ja tāda vienošanās tiek panākta, tikai tad Jaunais laiks var sasaukt domes sēdi un pieņemt lēmumu par iesaistīšanos valdībā, sacīja JL līderis Krišjānis Kariņš atbildot uz jautājumu, vai partija nebūs pārkāpusi statūtus, ja bez konsultēšanās ar reģionu pārstāvju veidoto domi, būs izšķīrusies noraidīt piedāvājumu iesaistīties valdībā.

LETA ziņo, ka premjera amata kandidāts Ivars Godmanis (LPP/LC) un JL nav spējuši panākt vienošanos par JL dalību valdošajā koalīcijā, tāpēc partija balsos pret Godmaņa valdības apstiprināšanu.

Ja rīt būs balsojums Saeimā, JL frakcijas deputāti balsos pret, žurnālistus pēc tikšanās ar Godmani informēja JL valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš. "Es neredzu, kā var balsot par Godmaņa valdību, jo mēs nezinām, uz kādiem pamatiem tā strādās, un iesniegtie dokumenti ir pretrunīgi un nepilnīgi," sacīja Kariņš. Viņš pauda šaubas, vai jaunā valdība var atgūt sabiedrības uzticību.

Savukārt Godmanis pēc tikšanās ar JL žurnālistiem teica, ka līdz pēdējam brīdim cer, ka izdosies izveidot valdību ar piecām partijām. "Es gaidu JL atbildi, viņi man neteica, ka balsos pret," sacīja Godmanis.

Pēc Kariņa teiktā, JL uzskata, ka ar valdības veidošanu nav jāsteid­zas un ir nepieciešamas vēl sarunas gan ar Godmani, gan ar pārējām partijām.

Kariņš žurnālistiem uzsvēra, ka partija vēlas skaidrību par Kriminālprocesa likuma grozījumiem un legālās prezumpcijas ieviešanu, kā arī par valdības deklarāciju un līgumu. Savukārt partijas valdes loceklis Kārlis Šadurskis žurnālistiem uzsvēra, ka jau gadiem tiek skatīts jautājums par ienākumu sākumdeklarēšanas ieviešanu, taču līdz šim dzirdētas tikai atrunas. Tādas JL esot saklausījusi arī šodien, kad Godmanis teicis, ka minētais jautājums ir Saeimas kompetencē.

"Mēs neredzam iespēju rīt apstiprināt piecu labējo partiju valdību. Tam ir vajadzīgas sarunas," sacīja Šadurskis, "ja ir vajadzīga valdība par katru cenu, jo pēc tam deputāti dodas ārpus Latvijas svētīt Ziemassvētkus, to var darīt bez JL līdzdalības."

Viņš arī uzsvēra, ka Godmanim ir jārunā ar visām piecām partijām kopā, nevis vispirms ar četrām un pēc tam ar JL vienu pašu. "Vai arī valdībā viņš ar mums runās atsevišķi?" retoriski jautāja Šadurskis.

Šadurskis uzskata, ka šodienas sarunās nav panākts nekāds progress. "Es neticu, ka uz burvju mājienu viss mainīsies un ir iespējams rīt izveidot labu valdību."

Savukārt Godmanis žurnālistiem norādīja, ka viņš savā 100 dienu programmā ir paredzējis Kriminālprocesa likuma grozījumu pieņemšanu. Tāpat viņš joprojām ir gatavs runāt ar JL un arī piedāvāt iespēju mainīties ar citām partijām ar politiskās atbildības sfērām, ja vien JL skaidri pateiktu, kādas sfēras to interesē.

Jau ziņots, ka četras esošās valdības koalīcijas partijas nepiekrīt JL ierosinājumam vēlreiz pārdalīt politiskās atbildības nozares jeb ministrijas nākamajā valdībā.

Prezidents vēl nesniedz skaidru atbildi

Noskaties video

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas