Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

precizēta - Suņus ar apgrieztām astēm un ausīm grib izslēgt no izstādēm

Latvijā tiek apsvērta ideja aizliegt suņiem ar apgrieztām ausīm un astēm piedalīties izstādēs, par to šodien raksta Diena. Grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā skatījusi Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija. Pret to asi iebilstot Latvijas Kinoloģijas federācija, draudod pārsūdzēt šādu lēmumu tiesā.

“Mums ir visas izredzes procesā uzvarēt, jo šāda tiesas pieredze jau ir Itālijā,” avīzei komentēja Vija Klučniece. Viņa stāstīja, ka oktobra beigās paredzētajai suņu izstādei esot pieteikušies ap 600 ārvalstu dalībnieku, bet, ieviešot aizliegumus, pastāvot liela iespēja, ka viņi turpmāk brauks uz mazāk prasīgām kaimiņvalstīm. Nekādu ierobežojumu ausu un astu kupēšanā jeb griešanā pagaidām neesot ne Lietuvā, ne Krievijā, ne Polijā un arī Dānijā, viņa uzsvērusi.

Savukārt Dzīvnieku SOS pārstāve Laura Karnīte uzsver, ka šobrīd Latvijā ar likumu ir aizliegta astu un ausu kupēšana, bet atsevišķas organizācijas vēlas to no likuma izņemt. Turklāt runa ir ne tikai par astu un ausu kupēšanu, bet jebkādām neārstnieciskām izskatu pārveidojošām operācijām, piemēram, balss saišu uzņemšanu suņiem, nagu izņemšanu kaķiem u.tml.

Uz jautājumu, ka Latvijā notiek astu un ausu kupēšana suņiem, viņa atbildēja: "Tad tas notiek nelikumīgi."

Likuma 18.pants nosaka: Aizliegts izdarīt ķirurģiskas operācijas mājas (istabas) dzīvniekam, lai pārveidotu tā ārējo izskatu vai citos neārstnieciskos nolūkos, izņemot gadījumus, kad operāciju noteicis praktizējošs veterinārārsts.

Avīze Diena minēts, ka Lielbritānijā suņu astu griešana esot aizliegta jau desmitiem gadu, tur esot atrasta “alternatīva” - asti nosien, kamēr tā nokrīt pati, raksta Diena. Pēc Kinoloģijas federācijas domām, astu nosiešana ir daudz barbariskāka suņu izskata korekcija.

Deputāti otrdien neesot spējuši vienoties par šo jautājumu, vēstīts avīzē.

(precizēta 1.rindkopa - šiem dzīvniekiem plāno aizliegt piedalīties izstādēs, papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas