Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

precizēta - Zatlers izsaka līdzjūtību, pauž gatavību palīdzēt Gruzijai

Valsts prezidents Valdis Zatlers parakstījies līdzjutību grāmatā Gruzijas vēstniecībā un sarunā ar Gruzijas vēstnieku paudis Latvijas gatavību palīdzēt ar humāno palīdzību.

Prezidents līdzjūtību grāmatā, kurā jau pirms viņa parakstījušās vairākas amatpersonas un ārvalstu vēstniecību pārstāvji, ierakstījis: “No visas sirds izsaku savu līdzjūtību tiem, kas gāja bojā militārajā konfliktā, viņu radiniekiem un visai Gruzijas tautai.”

Dažu minūšu ilgajā sarunā ar Gruzijas vēstnieku Konstantīnu Korkeliu prezidents apspriedis situāciju Gruzijā un piektdien parakstīto vienošanos par uguns pārtraukšanu. Prezidents uzsvēra, ka tas ir ļoti būtisks solis, lai panāktu mieru konflikta skartajā zemē, un tagad būtiski, lai Krievija savu karaspēku atvelk līdz tām pozīcijām, kurās tas bija 6.augustā.

V.Zatlers atzinis, ka Gruzijas lielākā problēma patlaban ir vairāki desmiti tūkstoši bēgļu, kas no dažādām vietām plūst uz galvaspilsētu Tbilisi. Latvija turpinās sniegt humāno palīdzību Gruzijai, par ko Gruzijas vēstnieks pauda pateicību.

Valsts prezidents norādījis, ka Latvija strādā, lai pēc iespējas ātrāk uz Gruziju tiktu nosūtīti starptautiski novērotāji, kas pārraudzītu šīs vienošanās nosacījumu izpildi, ziņo Prezidenta kanceleja.

(precizēta 2.rindkopa - prezidenta ieraksts līdzjūtību grāmatā)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas