Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Preiļu novadā neizdodas ievēlēt jauno mēru

Kvoruma trūkuma dēļ nav notikusi šodien plkst.14 plānotā Preiļu novada domes ārkārtas sēde, kurā viens no izskatāmajiem jautājumiem bija jaunā Preiļu novada domes priekšsēdētāja vēlēšanas.Kā aģentūra LETA noskaidroja vietējā pašvaldībā, sākoties sēdei, daļa pašvaldības deputātu atstājuši sēdes zāli, kā rezultātā zudis jautājumu izlemšanai nepieciešamais kvorums.

Kad varētu notikt atkārtots mēģinājums ievēlēt Preiļu mēru, pašvaldībā pagaidām nemācēja pateikt, taču paskaidroja, ka domes priekšsēdētāja pienākumus patlaban pilda priekšsēdētāja vietnieks un pašvaldība darbojas ierastajā kārtībā.Jau ziņots, ka nepieciešamība pēc jauna domes priekšsēdētāja ievēlēšanas radusies sakarā ar līdzšinējā Preiļu mēra Alda Adamoviča (Latgales partija) ievēlēšanu Saeimā. Kā reālākās kandidatūras minētajam amatam tika minēti domes deputāti Juris Erts un Ārijs Vucāns.Aģentūrai LETA Adamovičs iepriekš atzina, ka atstāt Preiļu mēra amatu un turpināt darbu kā Saeimas deputātam nolēmis, jo cer, ka darbs jaunajā amatā pavērs viņam jaunas iespējas darīt vairākas lietas citādi, risinot sasāpējušos pašvaldību jautājumus."Šajās vēlēšanās Saeimā ir ievēlēti vairāki pašvaldību vadītāji. Kopīgi strādājot, centīsimies panākt, lai lielāka uzmanība valstī tiktu pievērsta reģioniem un lauku teritorijām. Arī par uzņēmējdarbības atbalstu līdz šim daudz ticis runāts, bet ne tik daudz darīts. Lielāks atbalsts būtu nepieciešams lielajiem uzņēmumiem, lielajiem nodokļu maksātājiem," uzsvēra Adamovičs.Bez Adamoviča 12.Saeimas deputātu rindās iekļuvuši vēl trīs pašvaldību priekšsēdētāji - Valmieras mērs Inesis Boķis, Tukuma mērs Juris Šulcs no Vienotības un Smiltenes mērs Ainārs Mežulis no Zaļo un zemnieku savienības saraksta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas