Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Premjers aicinās pārskatīt Flika atalgojumu

Premjers Valdis Dombrovskis (JL), paužot pārsteigumu par ļoti augsto aviosabiedrības airBaltic vadītāja Bertolta Flika pagājušā gada atalgojumu, aicinās satiksmes ministru Kasparu Gerhardu (TB/LNNK) risināt jautājumu par B.Flika algas pārskatīšanu.V.Dombrovskis uzskata, ka B.Flika atalgojums šim laikam ir neatbilstoši augsts un Satiksmes ministrijā jāvērtē atalgojuma atbilstība.

Komentējot faktu, ka _airBaltic_ vadītājs iesniedzis deklarāciju, V.Domrbovskis teica, ka "sen bija laiks", ar to domājot, ka B.Fliks kā valstij daļēji piederošas lidsabiedrības vadītājs ir valsts amatpersona un viņam ir jāpilda amatpersonām likumos noteiktās prasības. Jāpiebilst gan, ka premjera aicinājumam pārskatīt B.Flika algu nav juridiski saistoša rakstura. Līdzīgs mudinājums satiksmes ministram izskanēja jau vasarā, kad valdība konceptuāli izlēma par _airBaltic _pamatkapitāla palielināšanu un papildus valsts ieguldījumu lidsabiedrības kapitālā aptuveni 15 miljonu latu apmērā. Kopš tā laika B.Flika atalgojums nemainījās, un K.Gerhards _Dienai _iepriekš apšaubīja, ka B.Flika algu nepieciešams samazināt, jo tā esot atbilstoša starptautiskajam līmenim.B.Flika Valsts ieņēmumu dienestam (VID) iesniegtā deklarācija, kas viņam bija jāiesniedz, beidzot pildīt valdes locekļa amata pienākumus, liecina, ka viņš pērn no _airBaltic _algā saņēmis 240 000 latu, papildus tam no aviosabiedrības saņemta arī kompensācija par apdrošināšanu 30 000 latu un kompensācija par dzīvokli 21 629,80 lati. Visas summas ir pirms nodokļiem. Uz B.Flika vārda reģistrēta komercķīla 28,2 miljonu latu apmērā.

Par darbu SIA Baltic Airlines viņš saņēmis 2 200 latus, vēsta db.lv. Viņš deklarējis arī pērn veiktos darījumus, arī aizņēmumu 14 miljonu latu apmērā un pirkumu par tikpat lielu summu. 14 miljonus latu veido arī viņa vienīgās parādsaistības.

Jau vēstīts, ka pērnā gada sākumā B.Flikam piederoša kompānija Baltijas Aviācijas sistēmas iegādājās 47,2% airBaltic kapitāldaļu, sniedzot 28,2 miljonu latu vērtu ķīlu Latvijas Krājbankā.

Jāpiebilst, ka Baltijas Aviācijas sistēmas ir vienīgais B.Flikam piederošais uzņēmums, izriet no deklarācijas. Viņam pieder kapitāldaļas uzņēmumā 19,3 miljonu latu vērtībā. Kā savu vienīgo nekustamo īpašumu B.Fliks uzrādījis dzīvokli Berlīnē. Viņam pieder arī 2007.gada izlaiduma automašīna Audi A6.

B.Fliks deklarējis 9000 latu un 120 000 eiro uzkrājumus bankās, ir arī salīdzinoši mazi uzkrājumi skaidrā naudā.

B.Fliks ilgstoši izvairījies no amatpersonas deklarācijas iesniegšanas, turot noslēpumā savus ienākumus. airBaltic vadībā B.Fliks strādāja kopš 2002.gada - viņa atalgojumu, prēmijas un papildus finanšu labumus noteica ar airBaltic īpašniekiem slēgtais darba līgums, kas ir slepens. Tomēr administratīvā tiesa uzlika par pienākumu lidsabiedrības valdes locekļiem iesniegt ienākumu deklarācijas, jo uzskata tos par valsts amatpersonām. Pēc sprieduma visi valdes locekļi atkāpās no amata, tomēr viņiem jāiesniedz deklarācija, kas aizpildāma, beidzot amata pienākumu pildīšanu.

(pievienotas pirmās četras rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas