Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Premjers izvairās atbildēt par 100 miljonu iepludināšanu "Parex"

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) pēc koalīcijas padomes sēdes izvairījās atbildēt, vai koalīcijā atbalstīta papildu 100 miljonu latu iepludināšana Parex bankā (Parex), lai tā varētu februāra vidū atmaksāt daļu no sindicētā kredīta."Tas ir ierobežotas pieejamības jautājums," pēc koalīcijas strikti norādīja premjers. Jautāts, kā viņš kā valdības vadītājs aicinās ministrus balsot, lemjot par papildus 100 miljoniem, premjers atkārtoja to pašu.

Arī pārējie koalīcijas partneri bija atturīgi.

Finanšu ministrija piektdien paziņoja, ka aicinās valdību lemt par papildu 100 miljonu iepludināšanu Parex. Valdībai lēmums par to jāpieņem otrdien.

Saskaņā ar pērn panākto vienošanos Parex pirms krīzes ņemtais sindicētais kredīts, kas kopumā veidoja 775 miljonus eiro (ap 542,5 milj.latu), jāatdod trīs maksājumos. Daļu naudas banka atdeva pērn. Šogad februāra vidū Parex aizdevējiem jāatdod 310 miljoni eiro (217,8 miljoni latu). Pēc Finanšu ministrijas presei sniegtās informācijas, 118 miljonus latu banka spēšot atdot no saviem līdzekļiem, savukārt par atlikušo nepieciešamo līdzekļu daļu valsts kā īpašnieks sniegs Parex atbalstu "saskaņā ar iepriekš plānoto grafiku un apjomu." Papildu finansējumu nodrošinās jauna termiņnoguldījuma veidā aptuveni 100 miljonu latu apmērā.

Trešais, pēdējais, sindicētā kredīta maksājums Parex jāveic 2011.gada maijā, kad būs jāatdod 163,4 miljoni latu. Valsts septiņos termiņdepozītos Parex bankā līdz šim noguldījusi 622 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas