Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Premjers Japānā meklēs iespējas sadarbības paplašināšanai ekonomikā

Svētdien, 7.aprīlī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis dosies uz Japānu, lai meklētu jaunas iespējas sadarbības paplašināšanai ekonomikā un aktualizētu Latvijas mērķi iestāties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD). Premjers tikies ar Japānas valsts amatpersonām un uzņēmējiem, portālu Diena.lv informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Tiekoties ar amatpersonām, premjers pārrunās arī Latvijas un Japānas divpusējās politiskās attiecības, tostarp sadarbību starptautiskajās organizācijās, kultūras un izglītības jomās. V.Dombrovskim plānotas tikšanās ar Japānas premjerministru Šinzo Abi un zemes infrastruktūras, transporta un tūrisma ministru Akihiro Ohtu. Ministru prezidentu uzņems arī Japānas parlamentā Latvijas-Japānas sadraudzības biedrības vadītājs Hirofumi Nakasone.

Latvijas un Japānas ekonomiskajai sadarbībai ir liels tālākas izaugsmes potenciāls. Tāpēc nozīmīgu vizītes daļu veido plānotās tikšanās ar Japan Airlines, Hitachi, Mitsubishi Corporation, JETRO un citiem Japānas uzņēmumiem. Plānotas tikšanās arī ar Japānas Starptautiskās sadarbības banku un biznesa asociācijām KEIDANREN un Japānas lielo uzņēmumu vadītāju asociāciju.

Ne mazāk svarīgs aspekts ir Eiropas Savienības un Japānas attiecību padziļināšana, tostarp sarunu uzsākšana par ES - Japānas ietvarlīguma noslēgšanu un Brīvās tirdzniecības līgumu.

Tāpat vizītes laikā plānota publiska lekcija un vairākas tikšanās par Latvijas pieredzi, pārvarot finanšu krīzi un atgriešanos uz ekonomiskās izaugsmes ceļa. Ministru prezidenta V.Dombrovska lekcija notiks Ārvalstu žurnālistu klubā, savukārt tikšanās plānota ar Starptautisko sadraudzības padomi un Pasaules Prezidentu organizāciju, kuras apvieno lielo Japānas uzņēmumu bijušos vadītājus, diplomātus un amatpersonas.

Ministru prezidentu vizītē uz Japānu pavada Latvijas uzņēmēju delegācija, kas pārstāvēs pārtikas ražošanas, dabisko šķiedru, lauksaimniecības, rūpniecisko iekārtu ražošanas, konsultāciju un finanšu nozares, kā arī transporta un loģistikas jomu, ko pārstāvēs arī Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas