Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Premjers: Reizēm dīvaini runājošā Grigule neietekmē ZZS stabilitāti

Viedokļu atšķirība, vai izslēgt no partijas Eiropas Parlamentā ievēlēto Ivetu Griguli, kura pretēji Latvijas viedoklim nobalsoja pret rezolūciju, kas vērsta pret Krievijas propagandu, neietekmē Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) stabilitāti, pārliecināts premjers Māris Kučinskis (ZZS).

"Kas tā par partiju, ja viņa sāk šķobīties tikai tāpēc, ka Eiropas Parlamentā ir deputāts, kurš izsakās kaut kā reizēm ļoti dīvaini?" intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma teica Kučinskis.

Grigule, komentējot premjera izteikumus, ka saistībā ar minēto balsojumu deputāti būtu jāizslēdz no ZZS ietilpstošās Latvijas Zemnieku savienības (LZS), izteikusies, ka premjeram vajadzētu trīsreiz padomāt, pirms paust tik asu nostāju. Kučinskis to komentēja kā viņai raksturīgas, jo "Grigulei nekad nav trūcis pārliecības par sevi". Kučinskis savas domas nemainīšot, jo uzskata, ka Grigule ar balsojumu pret rezolūciju, kas paredz vēršanos pret Krievijas izplatītu propagandu, esot nodemonstrējusi centienus iedragāt Latvijas pozīciju šajā jautājumā.

"Tas ir nedaudz aizskaroši, tā nedrīkst darīt," pauda valdības vadītājs.

Vienlaikus skaidrs, ka ZZS ietilpstošās LZS "ļoti demokrātiskā stilā īstenotajā vadībā Grigulei ir pietiekoši liels atbalsts", tāpēc partija nelēma par savu tā arī nepaskaidroto balsojumu Griguli izslēgt no savām rindām.

Jāatgādina, ka laikraksts Diena decembrī citēja LZS Rīgas Jaunās nodaļas vadītāju Valdi Veinbergu, kurš teicis: "Mums daudziem Iveta Grigule ir liela autoritāte, un, kamēr es būšu nodaļas vadītājs, viņa netiks izslēgta."

Top komentāri

vecis
v
bet padzīt bail - Kučinski,ko?
praktix
p
stabilitāti varbūt neietekmē, bet nākamo vēlēšanu rezultātus gan!
Trio
T
Šoreiz Augusts vai pati Gribule arī norās premjeru un norādīs, ko drīkst un ko nedrīkst teikt?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas