Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Premjers uzdevis izvērtēt KNAB vadītāja Normunda Vilnīša rīcības tiesiskumu

Pēc tikšanās ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadību, premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) sestdien pavēstīja, ka tiks turpināts starpinstitūciju komisijas darbs. Komisija virsprokurora Arvīda Kalniņa vadībā vērtēs ne vien KNAB reorganizācijas plānus, bet arī KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša rīcības tiesiskumu un atbilstību demokrātiskas pārvaldes principiem. 

KNAB priekšniekam ar premjera rezolūciju uzdots līdz 6.decembrim sagatavot un iesniegt premjeram priekšlikumus KNAB struktūras jauna modeļa izstrādei, pirms tam tos izskatot biroja padomē un saskaņojot ar starpinstitūciju komisiju. Savukārt Kalniņa komisijai līdz nākamā gada 10.janvārim valdības vadītājam jāiesniedz savi vērtējumi un priekšlikumi situācijas risināšanai, ziņo BNS.

Premjers esot saņēmis kopumā 13 dažādas sūdzības, ieskaitot arī publisko vēstuli, kurā KNAB darbinieki norāda uz viņiem nepieņemamo Vilnīša darbības stilu un, iespējams, tiesiski apšaubāmām darbībām. 

Tomēr komisja nevērtēšot Vilnīša atbilstību ieņemamajam amatam, taču V.Dombrovskis pieļāva: ja komisija secinās, ka kādas Vilnīša darbības bijušas prettiesiskas, tad varētu sākt oficiālo procedūru, lai vērtētu Vilnīša atbilstību amatam.

Komisijas sastāvs nedaudz atšķiras no tās, kas strādāja līdz šim, jo Saeimā neievēlētā Dzintara Jaundžeikara un Jura Dalbiņa vietā komisijas sastāvā iekļauts Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Savukārt N.Vilnītis sestdien vēlreiz apliecināja, ka pats atkāpties negrasās un KNAB šefa kēslu varētu pamest tikai tad, ja tā lems Saeima. “Tās ir darbinieku tiesības rakstīt sūdzības un tās ir jāizskata,” teica N.Vilnītis. 

Viņš arī piebilda: “Manuprāt esmu par daudz uzticējies vietniekiem un atsevišķu nodaļu vadītājiem”. Jautāts, kā domā risināt samilzušo KNAB konfliktu, N.Vilnītis atbildēja lakoniski: “Strādāšu tālāk”. 

KNAB priekšnieka vietnieki Alvis Vilks un Juta Strīķe vēlreiz apstiprināja, ka neredz iespēju Vilnīša vadībā, un gaidīs komisijas izvērtējumu. 





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas