Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Premjers ZZS nomierina, bet Šķēlem liek pagaidīt

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) Zaļo un Zemnieku savienības līderim Augustam Brigmanim ir radījis pārliecību par gatavību nostrādāt līdz Saeimas vēlēšanām un kļūt stingrākam arī pret Tautas partiju.

Tā tikšanos ar valdības vadītāju otrdien novērtēja ZZS frakcijas vadītājs, kuram laiku V.Dombrovskis atrada jau nākamajā dienā pēc tam, kad ZZS pieprasīja šo tikšanos. Taču Tautas partijas līderim Andrim Šķēlem būs jāpagaida, kad premjeram atradīsies laiks sarunai ar problemātiskākās koalīcijas partijas vadītāju.

Pēc tam, kad TP paziņoja par vēlmi bloķēties ar opozīciju, lai Saeimā nodrošinātu vairākuma atbalstu savām iniciatīvām, ZZS pirmdien publiski paziņoja par vēlmi tikties ar premjeru, lai saprastu, kā turpmāk tiks organizēts koalīcijas darbs. Pēc tikšanās A.Brigmanis atzina — viņam radies iespaids, ka premjeram šāds plāns ir, kas tagad netiek atklāts, bet būs redzams praksē.

ZZS ir atbalstījusi V.Dombrovski un vēlas to darīt arī turpmāk, taču nav mierā, ka atsevišķu Vienotības partiju līderi savā priekšvēlēšanu kampaņā ieplānojuši cīnīties pret vecajām varas partijām, kuru vidū ir arī ZZS. A.Brigmaņa sacītais liecināja, ka šajā jautājumā V.Dombrovskis ir gatavs uzņemties atbildību tikai par Jauno laiku un garantēt savas partijas koleģiālu attieksmi, bet — ne par Pilsonisko savienību un Sabiedrību citai politikai, jo šajā Saeimā nav plānots veidot vienotu Vienotības frakciju un katras partijas deputāti darbojas atsevišķi.

Jau rakstīts, ka visnesaudzīgāks pret vecajām  varas partijām ir bijis Pilsoniskās savienības līderis Ģirts Valdis Kristovskis, kurš pats ir politikā kopš atmodas sākuma un bijis vairākās valdībās kā iekšlietu, un arī aizsardzības ministrs. Savukārt SCP valdes priekšsēdis Aigars Štokenbergs kā bijušais Tautas partijas biedrs bija premjera Aigara Kalvīša padomnieks, bet pēc tam — ekonomikas ministrs viņa pirmajā valdībā, un pašvaldību ministrs A.Kalvīša otrajā valdībā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas