Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Pret bijušo veselības ministru sākts kriminālprocess

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa nolēmusi sākt kriminālprocesu pret bijušo veselības ministru Didzi Gavaru par neslavas celšanu Latvijas Medicīnas laboratoriju asociācijas (LMLA) valdes loceklim Jānim Aukstaram.J.Aukstars tiesā vērsās ziņu aģentūras LETA biznesa portālā Nozare.lv 2010. gada 10.

novembrī publicētās ziņas dēļ - "D.Gavars: “Kā ministrs nepieņēmu lēmumus par labu _E.Gulbja laboratorijai_"".Iesniedzējs sūdzībā atsaucies uz D.Gavara izteikumiem: "Aukstars ir lielisks krāpnieks, kurš savu arodu ir pieslīpējis vairāku gadu garumā. Es apsveru iespēju agrāk vai vēlāk vērsties pret viņu tiesā. Aukstaram pat nav laboratorijas - viņam ir 11 klašu izglītība, viņš pat nav ārsts. Fiktīvajā Latvijas Medicīnas laboratoriju asociācijā ir tikai viens subjekts - pats Aukstars."J. Aukstars norādījis, ka minēto ziņu vēlāk pilnībā pārpublicējis laikraksta _Latvijas Avīze_ interneta portāls _www2.la.lv_.Šo iemeslu dēļ LMLA valdes loceklis lūdzis tiesu sākt pret D.Gavaru kriminālprocesu par neslavu ceļošu ziņu izplatīšanu masu saziņas līdzekļos pēc Krimināllikuma (KL) 157.panta 2.daļas.2010.gada 30.decembrī tiesnesis Valdis Vazdiķis pieņēmis lēmumu sākt pret D.Gavaru prasīto kriminālprocesu un J.Aukstaru tajā atzīt par cietušo.Pirmā tiesas sēde šajā lietā plānota 2011.gada 24.martā plkst.10.KL 157.panta 2.daļa paredz, ka par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī soda ar arestu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 80 minimālajām mēnešalgām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas