Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Prezidents vizītēm šogad tērējis par 42% mazāk, nekā plānots

Valsts prezidenta Valda Zatlera ārvalstu vizītēm, kā arī ārvalstu viesu uzņemšanai šogad tērēts par 42% mazāk, nekā plānots.

Prezidenta Preses dienestā aģentūrai BNS pavēstīja, ka līdz septembrim prezidenta ārpolitiskās darbības nodrošināšanai izlietoti 121 260 latu. Šajā summā ir iekļautas gan Zatlera ārvalstu vizītes, gan divas ienākošās valsts vizītes - Tadžikistānas prezidenta un Spānijas karaļa valsts vizītes.

Tas ir par apmēram 42% mazāk, nekā plānots, jo prezidenta kanceleja īpašu uzmanību pievērsusi ārvalstu vizīšu izdevumu samazināšanai, atsakoties no čarterreisu pakalpojumiem, kā arī izvēloties lētākas viesnīcas delegācijas pārstāvjiem.

Šogad prezidents vēl iecerējis piedalīties ikgadējā ANO Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā, ASV, vēl plānota valsts vizīte Armēnijā, kā arī citas ārvalstu vizītes.

"Pārējā Valsts prezidenta ārvalstu vizīšu programma 2009.gada nogalei ir vēl saskaņošanas procesā. Precīza informācija par atlikušo vizīšu nodrošināšanai atvēlēto finansējumu būs pieejama pēc to norises," Preses dienestā paskaidroja.

Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem 2010.gadā līdzekļus Valsts prezidenta ārvalstu vizīšu nodrošināšanai nav plānots atsevišķi izdalīt. Līdz šim finansējums ārvalstu vizītēm tika paredzēts Aizsardzības ministrijas budžetā, bet nākamgad ārvalstu vizītes tiks pilnībā nodrošinātas prezidenta kancelejas budžeta līdzekļu ietvaros. Pašlaik vēl notiek nākamā gada ārvalstu vizīšu programmas un budžeta plānošana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas