Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +22 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

"Privatizācijas aģentūras" vadītājas amatā plāno apstiprināt Zalpēteri

"Privatizācijas aģentūras" vadītājas amatā plāno apstiprināt Ivetu Zalpēteri. Ekonomikas ministrija (EM) Zalpēteres apstiprināšanu PA valdes priekšsēdētājas amatam virzīs izskatīšanai nākamās nedēļas, 10.augusta, valdības sēdē.

Zalpētere ir PA valdes locekle kopš 2009.gada 11.septembra.

PA valdes priekšsēdētāju saskaņā ar likumdošanu izvēlas ekonomikas ministrs un apstiprina valdība. Valdes priekšsēdētāja pilnvaru termiņš ir trīs gadi.

Ekonomikas ministra preses sekretārs Sandris Sabajevs komentāru solīja sniegt vēlāk, kā arī skaidrojumu tam, kādēļ PA vadītāja amatam netika rīkots konkurss.

Jau ziņots, ka ekonomikas ministrs Artis Kampars iepriekš apliecināja, ka gatavojas tuvākajā laikā atrast PA jaunu vadītāju, kura pirmais uzdevums būs reorganizēt PA. Uzdevumu nepildīšana PA reorganizācijā tika arī minēts kā iemesls iepriekšējā PA vadītāja Artūra Granta pilnvaru termiņa nepagarināšanai. Granta pilnvaras beidzās 25.maijā.

Kampars izteica cerību, ka jaunais vadītājs tiks iecelts jau tuvākajā laikā un PA tiks reorganizēta līdz Saeimas vēlēšanām. Tāpat vēstīts, ka Ekonomikas ministrija iepriekš gatavojās izsludināt konkursu uz PA vadītāja amata vietu, taču konkurss tā arī netika izsludināts.

Tieši ar "Jaunajam laikam" pietuvinātās Zalpēteres virzīšanu PA valdes priekšsēdētājas amatā iepriekš tika saistīta Kampara demisijas pieprasīšana.

PA ir Ekonomikas ministrijas pārraudzībā. Tā ir dibināta 1994.gadā, lai nodarbotos ar valsts īpašuma objektu privatizāciju. Pašlaik privatizācija Latvijā praktiski ir pabeigta. Pērn Privatizācijas aģentūra strādāja ar 1,104 miljonu latu apgrozījumu un cieta 1,482 miljonu latu zaudējumus, liecina "Lursoft" datubāzē publicētais gada pārskats.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas