Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Prokuratūrai nodod materiālus par veiklu zagļu grupējumu

Valsts policija (VP) pabeigusi pirmstiesas izmeklēšanu 44 kriminālprocesos un nodevusi materiālus Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai ar lūgumu uzsākt kriminālvajāšanu pret grupu, kas nodarbojās ar zādzībām no tirdzniecības objektiem, ofisiem, banku filiālēm, pasta nodaļām un dzīvokļiem. Policija atzīmē, ka grupa zādzības vienmēr veica maksimāli ātri - dažas minūtes.

VP informē, ka grupu izdevās aizturēt 2009.gada jūnijā. Tika aizturēts grupas organizators – 1981.gadā dzimušais Eduards, kā arī trīs grupas dalībnieki – 1987.gadā dzimušais Artjoms, 1979.gadā dzimušais Rolands un 1987.gadā dzimušais Pāvels. Viens no grupas dalībnieks atrodas meklēšanā.

Kā liecina policijas darbinieku rīcībā esošā informācija, organizētā grupa ar zādzībām nodarbojās jau kopš 2007.gada. Zādzības tika izdarītas ne tikai Rīgā un Rīgas reģionā, bet arī vairākos citos Latvijas novados – Dobeles, Bauskas, Valmieras, Ogres, Daugavpils, Krāslavas u.c.

Noskaidrots, ka zādzības veiktas, uzlaužot durvis vai logus. Vairākos gadījumos izmantotas speciālas metāla knaibles, ar kurām izlauztas logu restes. Iekļūstot telpās, zagļi sākotnēji devušies uz administratīvajām telpām, kur varētu atrasties seifs vai naudas kaste, tālākā darbība parasti ir bijusi atkarīga no tā, cik konkrētais seifs ir izturīgs vai cik rūpīgi seifs ir piestiprināts pie sienas vai grīdas. Ja seifs nebija atverams uz vietas, tad tas ar laužņa palīdzību tika nolauzts no stiprinājumiem un aiznests.

Policija vērš uzmanību uz to, ka grupas dalībniekiem vairākos gadījumos dažu sekunžu laikā izdevies iznest pa logu seifus, kuru svars ir bijis 200-300 kilogrami. Lai izvairītos no sadursmes ar apsardzes firmas ekipāžu, zādzības vienmēr veiktas maksimāli ātri - 1-2 minūšu laikā. Lielākais zagļu guvums ir bijis seifs ar 16 000 latu.

Kopumā par zādzībām tika uzsākti 48 kriminālprocesi, bet pirmstiesas izmeklēšana pabeigta 44 no tiem.

Par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas, ietaises, kas savieno glabātavas, vai transportlīdzekļa, Krimināllikuma 175.panta 3.daļā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, Krimināllikuma 175.panta 4.daļā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, norāda VP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas