Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Prokurors prasa paskaidrot Lemberga vizināšanu ar brīvostas Audi

Lemberga vizināšanās uz tiesas sēdēm Ventspils brīvostai piederošajā luksusa klases _Audi A8L, _kā arī zīmēšanās kā Ventspils saimniekam, varētu būt pamudinājusi Ģenerāprokuratūru tuvākajā laikā pārskatīt Ventspils mēra drošības līdzekli, vēsta _Pietiek.com._

Ģenerālprokuratūra spērusi virkni soļu, kas varētu liecināt par vēlmi noteikt stingrāku drošības līdzekli Aivaram Lembergam, liecina Pietiek rīcībā esošā informācija.

Ja lēmums par stingrāka drošības līdzekļa piemērošanu Lembergam tiks pieņemts, viņu būs iegāzusi zīmēšanās TV kameru priekšā kā Ventspils saimniekam, lai gan viņam noteikts aizliegums pildīt Ventspils mēra pienākumus, kā arī vēlme izbaudīt luksusa komfortu uz tiesas sēdēm vizinoties Ventspils brīvostas Audi, lai gan arī Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja pienākumus Lembergam kā apsūdzētajam aizliegts pildīt. Tieši šie fakti pēc Pietiek rīcībā esošajām ziņām pamudinājuši Ģenerālprokuratūru uz aktīvu rīcību.

Valsts apsūdzības uzturētāju grupas Lemberga prāvā vecākais prokurors Juris Juriss pieprasījis informāciju no Ventspils brīvostas pārvaldes un pašvaldību darbību uzraugošās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), lai gūtu apstiprinājumu Ģenerālprokuratūras pārliecībai, ka Lembergs pārkāpis pirms gandrīz pieciem gadiem noteikto aizliegumu pildīt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pienākumus un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja pienākumus. Portāls raksta, ka faktiski Lembergs par šiem aizliegumiem ir ņirgājies, izmantodams sev labvēlīgas likuma normu interpretācijas, ko 2010. gada nogalē sniegusi toreizējā pašvaldību ministre Dagnija Staķe (ZZS).

Saskaņā ar Kriminālprocesa likumu drošības līdzekļa noteikumu un apsūdzētajam noteikto ierobežojumu pārkāpšana ir pamats, lai tiktu lemts jautājums par stingrāka drošības līdzekļa piemērošanu, papildu ierobežojumu noteikšanu vai procesuālo sankciju piemērošanu.

Tādēļ pašlaik Ģenerālprokuratūrā tiek gaidīts ziņojums no pašvaldību darbību uzraugošās VARAM, kas var izrādīties Lembergam liktenīgs, kopš mainījusies ministrijas politiskā vadība un Lembergam draudzīgās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministrus nomainījis Reformu partijas (RP) pārstāvis Edmunds Sprūdžs, vēsta Pietiek. Ģenerālprokuratūra viņa vadītajai VARAM 24. aprīlī cita starpā lūgusi sniegt ziņas, „vai Aivars Lembergs kā domes priekšsēdētājs, pārstāvot Ventspils pilsētas domi attiecībās ar masu medijiem, kultūras un kādos citos pasākumos, paužot publiski savu viedokli sabiedrībai kā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs par jautājumiem, kas ir domes kompetencē, faktiski pilda vai nepilda domes priekšsēdētāja pienākumus”.

Jau februārī prokurors Juriss vērsies arī pie Ventspils brīvostas pārvaldes, pieprasot ziņas par pienākumiem, kādus Ventspils brīvostas valdē veic Lembergs, un pamatojumu tam, ka viņš ne retāk kā trīs reizes nedēļā uz Rīgas apgabaltiesas sēdēm, kur tiek izskatīts kriminālprocess par viņam celtajām apsūdzībām tajā skaitā par sevišķi smagu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, ierodas ar brīvostai piederošo luksus klases automašīnu Audi A8L.

Atgādinām, ka savulaik Ģenerālprokuratūras lēmumā par Lemberga krimināllietas nodošanu tiesai viņam izvirzītas apsūdzības saistībā ar atrašanos interešu konfliktā, pildot Ventspils domes un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja amatu un šajā statusā pieņemot lēmumus par labu firmām, ar kurām pastarpināti saistīts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas