Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

PS protesta akcijā ieradīsies ar glābšanas riņķiem

Pilsoniskās savienības biedri 13.janvāra protesta akcijā Doma laukumā ieradīsies sarkanās jakās un ar glābšanas riņķiem, tā atainojot situāciju, kurā valstij vajadzīgi glābšanas darbi. Savukērt atsevišķi partijas pārstāvji būs tērpušies „Pilsoniskās savienības” kreklos ar uzrakstu „Izdzen velnus no tās rijas”, ar kuriem tā augustā aicināja sabiedrību piedalīties referendumā par Satversmes grozījumiem.

PS viena no līderēm Sandra Kalniete jau iepriekš pauda atbalstu protesta akcijai, tomēr partija neatbalsta prasību atlaist Saeimu, jo šībrīža ekonomiskajā situācijā tas Latvijai nenestu nekādu labumu, uzskata PS. Partija aicina paveikt konkrētus darbus, kuru izpildi un reālo rezultātu sabiedrība varētu kontrolēt. Pašlaik valsti neizglābs lozungi, bet viens pēc otra secīgi padarīti darbi, uzskata PS.

“Mums ir iespēja iziet no šīs ekonomiskās un politiskās krīzes stiprākiem un nobriedušākiem, un ir arī risks kļūt vājiem un vadāmiem,” uzskata PS. Tādēļ partija pieprasa veikt vairākus konkrētus darbus. Partija prasa izveidot valdību, kurai būtu tautas uzticība, pieņemt parādu restrukturizācijas plānu, izveidot padomi, kas uzraudzītu ekonomikas stabilizācijas pasākumus, mazināt enerģētisko atkarību no Krievijas u.c. prasības.

PS uzskata, ka Latvijas politikā jāienāk jaunai paaudzei, kas ir gatava pārmaiņām un kas ir gatava šīs pārmaiņas īstenot.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PS PRASĪBAS:

1.Izveidot profesionālu valdību, kas bauda plašu sabiedrības atbalstu.

2.Samazināt ministriju un aģentūru skaitu, ierobežot padomju un valžu locekļu skaitu kapitālsabiedrībās, ar likumu regulējot viņu atalgojumu.

3.Grozīt Satversmi, radot reālu iespēju Saeimas pirmstermiņa vēlēšanām.

4.Pieņemt visaptverošu parādu restrukturizācijas plānu un izdarīt attiecīgas izmaiņas Maksātnespējas likumā.

5.Izveidot neatkarīgu finanšu un ekonomikas stabilizācijas procesa uzraudzības padomi.

6.Reāli iesaistīt parlamentāro opozīciju svarīgāko lēmumu apspriešanā un pieņemšanā.

7.Nepieļaut esošās infrastruktūras un sabiedrisko pakalpojumu pieejamības samazināšanos laukos. Atbalstīt mazos un vidējos uzņēmējus, sekmēt kooperāciju.

8.Izvirzīt un apstiprināt Saeimā KNAB vadītāja kandidātu, kurš bauda 2/3 Saeimas deputātu atbalstu.

9.Veikt izmaiņas nodokļu likumos un enerģētikas politikas lēmumos, mazinot atkarību no Krievijas. Vienādot PVN vietējiem energoresursiem un gāzei. Atteikties no jebkādu jaunu elektroenerģijas jaudu radīšanu, kas saistītas ar gāzes dedzināšanu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas