Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Publicē papildināto memorandu ar EK, kas ietver jaunos nosacījumus finansējuma saņemšanai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Omamma
O
Esam ļoti bagāta tauta, varam to atļauties - mūsu pensionāriem taču naudu nav, kur likt.
Giness
G
Ir jau nekustamā īpašuma nodoklis arī citās zemēs. Tiesa gan, nezinu valsti, kur tas pārsniegtu 1% no īpašuma vērtības - ar nolūku, lai īpašuma vērtību vēlreiz atmaksātu 100 gados, trīs paaudžu laikā. Bet mums jau visur jābūt līderos, pirmajā vietā, tāpēc jāsteidzas paveikt to pašu trīs reizžu ātrāk.
Un...?
U
kas gatavs rakstīt protesta vēstuli par šo vienošanos un vai esat gatavi vākt parakstus?
Un...?
U
Kad beidozt tauta paudīs savu viedokli arī kā citādāk, ne tikai paraudot komentāros?
Zigfrīds
Z
Izlasīju, ka nekustamā īpašuma nodokli paredzēts pacelt līdz 3% no tā kadastrālās vērtības. Vai zināt, ko tras praksē nozīmē? Tas nozīmē to, ka, ja piemēram, jūs esat iegaādājies zemes pleķīti ar māju savai 'gimenei, ņemot bankā kredītu, 33 gadu laikā jums par to jāmaksā vismaz 3 cenas - viena par pirkumu, otra - bankas procentos, trešā - nodoklī. Bet, piemēram, man, kurš dzīvo vectēva 30.gados celtajā un sūri grūti nopelnītajā lauku viensētā, nu jārēķinās, ka man un maniem pēcnācējiem 33 gadu laikā vēlreiz jāizpērk vectēva īpašums. Citādi kā par atklātu laupīšanu to nevaru nosaukt.
Zigfrīds
Z
Kas deva tiesības Dombrovskim un Repšem parakstīt tādu nāves spriedumu savai tautai, nekonsultējoties ar to? Kur ir tā daudzinātā atklātība, ja šo memorandu izlasīt varam tikai nedēļu pēc tā parakstīšanas? Pie tam, daļēji ar atpakaļejošu dātumu - pensijas nogrieza jau 17. jūnijā? Tagad man skaidrs, ka mūsu valdības lēmums par pensijām un pabalstiem it tikai pašu "'jaunizgudrojums". nekā tāda EK pirms vēlēšanām nebija pieprasījusi.. Lūk, kas jāprasa prokuratūrai - ar kādām tiesībām premjers ar finansu ministru drīkstēja sagudrot , bet nepilni simts cilvēku - valdība un saeimas koalīcija - apstiprināt šo makiavellisko plānu, kas simtus tūkstošus, pat miljonus ved pretī iznīcībai, pārkāpjot visus latviešu tautas likumus un tikumus! Lai paši personīgi arī aizņemas un paši personīgi arī to parādu atdod! Nejūtos ne mazākā mērā vainīgs vai atbildīgs par citu sataisītiem parādiem.
Lelle
L
Lūdziet , tauta, Dievu, lai tas sagriež tos EK un SVF žīdu prātus un lai šie to naudu nedod mūsu parazītiem un dulburiem! Jāliek ciet robežas, jaiztrenkā visa Rīgas parazītu varza, jānacionalizē visas dabas bagatības un monopoluzņēmumi un jāliek visi parazīti pie fiziska darba, tad 5 gados būsim jau uz zaļa zara, citādi ar šitādiem parādiem mums mūžos no bedres ārā netikt.
Lelle
L
Djebilas ne valdība!!! Veic atklātu genocīdu pret savu tautu!!! Pusi no aizdevuma aizgrūdīs bankām, kuras pa šiem gadiem te jau tāpat uzvārījās no milzīgajiem procentiem vien! Bankas kredītus meta pakaļ visiem, bet tagad jācieš būs visiem latviešiem, viņu bērniem un mazbērniem.
Berta
B
Bilde laba - vismaz viena vieta, kur var redzēt, kā izskatās nauda.
Karamba
K
Nu nav ko kasīties, labāk uzreiz doties uz nulles budžetu, bez visādiem aizdevumiem.Būs grūti, bet kas nopelnīts- viss paliks tepat ,nevis aizies parādu atmaksai. Ja nav plāna kā pelnīt, tad arī aizņemties nedrīkst.
Revolucionars
R
Tas nozīme neoliberālisma paradīzes drīzu galu.
piska
p
Starp citu, FM publicētajā versijā ir izgrieztas dažas lappuses no oriģināla. Lasiet oriģinālu
piska
p
Izlasīju, man ir infarkts
janis
j
pēc šāda dokumenta publicēšanas Saeima un ministrijas nav vajadzīgas vispār. Pietiek ar FM, kas saskaņo jautājumus ar EK un SVF. Politiskās partijas arī nav vajadzīgas... un izskatās, ka arī valsts vairs nav...
piska
p
Šokējoši, no aizdevuma 50% uzreiz jāatdod bankām pārskaitīšanai prom no Latvijas. Mums un mūsu bērniem paliks tikai parādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Papildu memorands (angļu valodā)

Papildu memorands (latviešu valodā, neoficiālais tulkojums)

Sākotnējais memorands lasāms FM interneta lapā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas