Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Publisko vienošanās dokumentus ar SVF un ES: par nodokļiem, privatizāciju, algām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Guntis
G
izlasiidams shos dokumentus, taa arii nesapratu, par ko sheit puse idiotu bauro. ir apnjemshanaas, labi, ir skaidri gaishi beidzot pateikts terminjsh, kad jaaizbeidz privatizaacija jeb kad jaasaakas privatizaacijas beigaam, jo cik tad var mulljaties un zagt? ko privatizeet, tas atkariigs tikai no Latvijas valdiibas, valdiibas vadiitaaja attieciigajaa posmaa. neviens nespiezh privatizeet kaut ko neprivatizeejumu. apnjemshanaas samazinaat algas valsts uznjeemumos - super, sen vajadzeeja!
Reinis V.
R
redzu, ka tu ar smadzenēm vispār nedraudzējies un atmiņa tev arī gaužām īsa, bet neuztraucies, jo jūs tādi esat daudz un kur aitas, tur cirpēji! Redzu tu tāds nasks uz ctrl+c, ctrl+v lietošanu, tad parakņājies google un atrodi pirmo SVF memorandu! Apskaties, kas šim memorandam apakšā ir uzlicis parakstus un es varu derēt tu tur apakša neredzēsi nevienu no Vienotības parakstiem!
Vienotības triumfs
V
Nu muldēt jau arī vajag ar mēru! Pensionāriem caur nodokļiem rudenī apgriezīs pensijas par 30 pročiem, slēgs skolas un slimnīcas, paceļ nodokļus, ziemā atslēgs siltumu... Kur tu redzi to augšupeju? Savās biksēs, kur krāniņu esi ar mietu atstutējis?
Reinis V.
R
Tas, ka Ungāri labāk izvēlas iet citu ceļu, nav arguments, jo patlaban mēs nezinām kā viņiem tas beigsies - deflots vai strauja attīstība. Mazāk vajag klausīties tos klaunus no PLL un SC (kas arī balsoja par sadarbību ar SVF, tik tev jau tas neinteresē, jo tā ir tev nepatīkama informācija), bet analizēt ekonomiskos rādītājus, kas pēdējā pusgada laikā rāda stabilu augšupeju.
Vienotības triumfs
V
.....Vienotība - meļu apvienība! Komisārs norauj priekškaru meliem par uzņēmumu neprivatizēšanu Piektdiena, 23.jūlijs (2010), plkst.08:21 | Uldis Dreiblats Eiropas Savienības ekonomikas un monetāro lietu komisāra Olli Ilmari Rēna vakardienas paziņojums par Latvijas valdības apņemšanos sastādīt privatizējamo uzņēmumu sarakstu atklāj satriecošu faktu: premjera Valda Dombrovska nesenie apgalvojumi par valsts uzņēmumu neprivatizēšanu ir sabiedrības maldināšana jeb, maigāk izsakoties, izmisīgs mēģinājums slēpt patiesību. "Ministru prezidents Valdis Dombrovskis jau vairākkārt ir kategoriski noraidījis jebkādas plašsaziņas līdzekļos izskanējušās spekulācijas par iespējamu valsts akciju sabiedrības Latvenergo, valsts akciju sabiedrības Latvijas valsts meži u.c. valsts uzņēmumu, kuru privatizēšanas aizliegums noteikts ar likumu, privatizāciju vai to gatavošanu tai. Šādi apsolījumi nav doti nedz starptautiskajiem aizdevējiem, nedz aktualizēti valdības dienas kārtībā. Vienlaikus likumdošanā izsmeļoši uzskaitīti tie valsts uzņēmumi, kas nevar tikt privatizēti vai atsavināti. Valdība neplāno iniciēt grozījumus likumos, lai mainītu neprivatizējamo valsts uzņēmumu sarakstu." Vakar intervijā Latvijas Radio O. I. Rēns tika izvaicāts, vai jaunajā memorandā par nākamo starptautisko aizdevumu Latvijai nav kaut kas minēts par valsts uzņēmumu privatizāciju. Komisārs paziņoja sekojošo: "Vienīgais nosacījums ir, ka līdz septembra beigām Latvijas valdībai ir jāsastāda saraksts ar valstij piederošajiem uzņēmumiem un jāsniedz informācija par to peļņu, meitasuzņēmumiem, dividenžu izmaksu, nodarbinātību un tarifiem. Ņemot vērā visus šos nosacījumus, valdībai ir jāsagatavo saraksts ar iespējamu [šo uzņēmumu] pārveidošanu par valsts aģentūrām vai privatizāciju. Šī ir saprašanās memoranda nostāja, un mēs ceram, ka Latvijas amatpersonas nākotnē strādās šajā virzienā." No ES komisāra teiktā nepārprotami izriet, ka Latvijas valdība starptautiskajiem aizdevējiem solījusi līdz septembra beigām izšķirties par visiem pašreizējiem valsts uzņēmumiem – vai nu tie nepieciešami kādu valsts funkciju veikšanai un tāpēc pārveidojami par valsts aģentūrām, vai jāprivatizē.
hmz
h
gan jau pardos visas savas atlikushas dalas lielaka dala uznemumu - lmt, lattelecom utml.
He he...
H
Ungārija atzina, ka SVF ir antidemokrātisks iestādījums , kurš pilnībā sagrauj valsti un pilsoņu uzticību valstij, tad kāpēc mums jātic tavam Vienotības pajoliņam dumrovskim, kurš par tautu vispār neinteresējas, bet varen lunkans SVF bonzu priekšā? Un kur ir amerikas brauciena atskaite, ko tur šiws pajoliņš solīja un kādu piķi Vienotībai no turienes atveda? Latvijai jāpadzen kangari Vienotība + TP.
Reinis V.
R
Lasot komentārus, man radās viens jautājums visiem tiem, kuri norej Dombrovska politiku! Vai jūsu nepatikai pret sadarbību ar SVF ir arī kāds racionāls pamats vai fakti, par kuriem mums būtu jāuztraucas, vai jūs vienkārši akli ticat visam, ko jums saka AŠ2? Blusas sameklēt var jebkurā kažokā, bet ticēt šiem AŠ2 šarlatāniem, kuri jau sen ir pierādījuši savu nekompetenci valsts pārvaldīšanā, ir vienkārši idiotisms!
He he...
H
Vai cik mīļi Vienotība silē lien! Gatavo prihvatizāciju priekš saviem saimniekiem, jo VZD daudz zina , tāpēc savējo JL bīda.... Lelle 22.07.2010 13:52 Vai Saeimai nav laiks paskatīties, ko dara TM ar NīN? Vai Saeimai nav laiks paskatīties , ko dara Vienotība savus kadrus visur stutējot? Cik šie jociņi tautai atkal izmaksās? BNS 2010. g. 22. jūlijā, 08:40 Finanšu ministrijā (FM) nākamajam gadam plānotais nekustamā īpašuma nodoklis (NĪN) ievērojami pārsniegs iedzīvotāju maksātspēju, ceturtdien raksta "Latvijas Avīze". Sevišķi liels slogs tiktu uzvelts Jūrmalas, Rīgas, Rīgas pievārtes un Liepājas privātmāju īpašniekiem, kuriem labos rajonos par zemi un par dzīvojamām ēkām būtu jāmaksā vairāki tūkstoši latu gadā. LA, atsaucoties uz Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības un Inženierekonomikas fakultātes praktizējošo docentu Aldi Rausi, klāsta, ka lielākās bažas izraisa 1,5% lielais nodoklis par zemi - ja valsts papildus plāno saņemt nodokļa maksājumu par dzīvojamām platībām, tad ir lielas šaubas, vai Rīgas un citu pilsētu iedzīvotāji spēs maksāt. Vienotības triumfs Šīs ģeķības ir Vienotības triumfs, jo Valsts zemes dienestu vada JL ielikteņi, kuri akli seko JL norādījumiem! Vēl lielāks joks, ka profesionāļu VZD ģenerāldirektoru JL nemaz negrib, jo šobrīd VZD ģenerāldirektora amatam JL virza Jaunupa draugaļu E. Balāni (tagad Ansbergu), kura 2006.gadā jautri izsaimniekoja VZD mantu, dibinot Baklānei Latvijas valsts mērnieku ( Valsts kontroles 2007.gada 19.decembra Revīzijas ziņojums Nr.5.1-2-21/2007 "Valsts zemes dienesta reorganizācija un tās atbilstība normatīvo aktu prasībām"). Ziņojums bez šaubām tā arī nogrima, bet tur pazuda simti tūkstoši...
...
.
viņi ir nelieši, kas dzen tautu nabadzībā. citās valstīs ir samazinātais pvn pārtikai utml. , bet Latvijā, kas pilna ar nabagiem, neko tādu nevajag, vai ne? tikai pacelt un pacelt nodokļus, lai matemātiski varētu sarēķināt ienākumus. man nemaz nav nodoma virzīties uz mārstrihtas kritēriju izpildi, jo negribu zaudēt vienu no neatkarības (kuras jau gan vairs nav) simboliem- Latvijas latu. auto nodokli jau pacēla, cik var? savas algas mudaki samazinātu un ieviestu progresīvo nodokli (bet normālu, kā pasaulē, nevis savu tizlo izdomājumu- no 300 ls algas)
vilis
v
Tikai medi ku un skolotāju algas vairāk nesamazināt.
:))
:
..tiem superģēnijiem svf..arī varētu kādu nodoklīti uzlikt!!!..kas tas par finanšu ministru..kurš ar savām finansēm netiek galā!!??....
I.Gr.
I
Latvijas mezhus gan nevajadzeetu privatizeet, jo tad to iipashnieki tos vareetu cirst uz nebeedu!
fiksais
f
Varēja pastāstīt plašāk par to paredzēto auto nodokli. Vienu brīdi esot pavīdejusi doma tūkstots latu mēnesī, uzliekot katram īpašniekam 12 tūkstošus latu nodokli gadā izveidotos bezdeficīta budžets... Ko kungi klusējiet? Pie kāda cipara apstājaties? 3 vai pieci tūkstoši latu gadā, katru gadu. Cik daudz to spēs maksāt?
Kas
K
Hmz ungāriem laba ideja par nodokli bankām. Nu Dombrovski, mosh mēs arī varētu, ne? Ā pareizi bankas jau mums svētās govis, viņas nemaz arī nav līdzvainīgas pašreizējā krīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Nodomu vēstule SVF (tulkojums latv.val.)

Saprašanās memorands ar ES (tulkojums latv.val.)

Dokumenti angļu valodā FM interneta lapā - vēstule SVF un memorands ar ES

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas