Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Pujats: krievi ģimenē var runāt savu mātes valodu

Krievvalodīgajiem ir jāsaprot, ka latviešiem savā zemē ir tiesības palikt dominējošajiem valsts valodas ziņā, un tas krievu valodu neapdraudēs, jo ģimenēs viņi varēs runāt savā dzimtajā valodā, uzskata kardināls Jānis Pujats.

"Krievu valodu tas neapdraudēs, viņi ģimenē var mierīgi katru dienu runāt savu mātes valodu. Šajā ziņā es neredzētu problēmas," teica Pujats.

"Krievvalodīgajiem vajadzētu padomāt - ja viņi aizstāv savu valodu Latvijā, tad būtu jāpadomā, kā tad latviešiem justies. Latviešiem šis mazais zemes gabaliņš ir vienīgā vieta, kas ir viņu dzimtene un kur saglabājas viņu valoda. Bet krieviem jau netiek apdraudēta viņu valoda, lielajā Krievijā tas nav iespējams," ceturtdienas rītā LTV raidījumā Labrīt, Latvija! sacīja J.Pujats.

Viņš norādīja, ka savās ģimenēs iedzīvotāji var runāt savā dzimtajā krievu valodā un uzturēt tradīcijas. "Oficiālā telpā nu gan vajdzētu būt tikai tai vienvalodībai būt, jo citādi latviešu valoda vienkārši iznīks," uzsver J.Pujats.

"Ja krievu valodai būs līdzvērtīgas tiesības, viņi ar to, ka aizmugurē ir lielā Krievija, ar savu pārsvaru apdraudēs latviešu valodu. Ir jāpaliek tā, kā ir. Krievvalodīgajiem jāsaprot, ka latviešiem ir tiesības palikt dominējošajiem valodas ziņā," sacīja J.Pujats.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas