Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Puntulis gatavs diskutēt par Nacionālās koncertzāles atrašanās vietu

Laiki un apstākļi ir mainījušies un esam gatavi diskutēt ne tikai par AB dambi, bet vairākām iespējamām nacionālās akustiskās koncertzāles atrašanās vietām, tā šodien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) žurnālistiem norādīja kultūras ministra amata kandidāts Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK).

Vaicāts par publiski izskanējušām bažām, ka varētu veidoties nepamatots sadārdzinājums, ja koncertzālei tiktu izvēlēts AB dambis, kultūras ministra amata kandidāts apliecināja, ka, ņemot vērā arī savu pieredzi opozīcijā Rīgas domē, viņš "ļoti rūpīgi" sekos līdzi, lai to nepieļautu.

Puntulis arī apliecināja, ka viņam un Ministru prezidentam "absolūti sakrīt" viedokļi par darāmajām lietām.

Kariņš pastāstīja, ka tikšanās laikā ar Puntuli pārrunāts, kādā veidā kultūras nozare būtu jāstiprina un jāattīsta. Premjers norādīja, ka Puntulis sniedzis skaidru vēstījumu, kāpēc ir jāuzbūvē akustiskā koncertzāle.

Kariņš pauda pārliecību, ka koncertzāle ir jāuzbūvē un pēc Puntuļa apstiprināšanas amatā, jaunā ministra vadībā arī tiks nonākts pie lēmumiem, par cik lielu finansējumu un kādā laika grafikā tas ir jāizdara.

Valdības vadītājs norādīja, ka šodien par koncertzāles celšanu tiks spriests Kultūras ministrijas (KM) un koalīcijas pārstāvju sanāksmē, kur tā iepazīstinās ar koncertzāles konceptuālā ziņojuma projektu. Kariņš gan norādīja, ka vienā tikšanās reizē vēl varētu netikt panāktas vienošanās par visiem jautājumiem.

Ministrijā norādīja, ka pēc politiķu izteiktajiem jautājumiem un ierosinājumiem plānota ziņojuma papildināšana un iesniegšana izskatīšanai valdībā. Līdzko jautājums būs iekļauts valdības darba kārtībā, tas būs pieejams arī publiski.

Kā ziņots, pašlaik notiek sanāksme, kurā KM valdību veidojošo politisko partiju pārstāvjus iepazīstina ar Nacionālās akustiskās koncertzāles konceptuālā ziņojuma projektu.

 

Top komentāri

Turandita
T
Loti ceru, ka Puntulis napeatbalstis si zarku parka buvniecibu un nekada gadijuma ne uz Latvijas valsts un latviesu tautas slepkavu Skeles un Lesinska privatipasumiem, kuri ir nozagti no Latvijas valsts.
Keramzīts
K
Uzskatu ka koncertzāles būvniecībai ir jarīko referndums. Naudu pelnīt neprot, bet teret gan.
Juris
J
Varbūt savedam kārtībā to kas brūk kopā. Neesam mēs tik bagāti lai šķiestu tādu naudu. Tilti brūk, ceļi brūk, kultūras pieminekļi brūk. Kas ar šo valsti notiek?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas