Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Putenis piektdien var pāraugt sniega vētrā

Ciklons, kas naktī sasniegs Latviju, vietām Kurzemē un Zemgalē diennakts laikā atnesīs 15-20 centimetru sniega. Daudz snigs visā valstī, gaidāms arī pamatīgs putenis, kas piektdienas pēcpusdienā Kurzemes ziemeļos pāraugs sniega vētrā, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Naktī uz piektdienu sniegputenis no Kurzemes izpletīsies uz austrumiem. Nakts sākumā Kurzemē, vēlāk arī Zemgalē un Rīgā gaidāma stipra snigšana. Dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12-16 metriem sekundē, tādēļ arī pamatīgi puteņos.

Gaisa temperatūra naktī būs -3..-8 grādi, valsts galējos austrumos -10..-14 grādu. Piektdienas rītā valsts dienvidrietumos gaidāma temperatūras paaugstināšanās virs nulles, tādēļ tur sniegs pāries slapjā sniegā un lietū.

Piektdien debesis klās bieza mākoņu sega, ilgstoši snigs un putinās, valsts dienvidrietumu daļā gaidāms arī slapjš sniegs un migla. Daudzviet snigs stipri. Redzamība sniegputeņa vai miglas dēļ brīžiem pasliktināsies līdz 500 metriem.

Vējš pāries austrumu, ziemeļaustrumu vējā. Pāri valsts dienvidrietumu daļai virzīsies ciklona centrs, tādēļ tur vējš pierims, citviet gaidāmas brāzmas līdz 11-16 metriem sekundē. Pēcpusdienā Kurzemes ziemeļos vējš brāzmās pastiprināsies līdz 18-23 metriem sekundē, vakarā arī citviet Kurzemē, kā arī valsts centrālajā daļā gaidāmas ziemeļaustrumu vēja brāzmas līdz 15-20 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien būs no +1..+2 grādiem valsts dienvidrietumos līdz -7..-8 grādiem ziemeļaustrumos.

Rīgā piektdien ilgstoši un stipri snigs un putinās. Diennakts laikā sniega sega galvaspilsētā varētu pieaugt par 15 centimetriem. Pūtīs dienvidaustrumu vējš, kas pāries ziemeļaustrumu vējā un brāzmās brīžiem pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs -6 grādi, dienā kļūs par pāris grādiem siltāks, bet piektdienas vakarā temperatūra sāks pazemināties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas