Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Putniņš paliek bez amata LB padomē; Rimšēvičs pateicas Saeimai par uzticību

Saeima ceturtdien amatos apstiprināja tikai trīs no četriem Latvijas Bankas (LB) prezidenta Ilmāra Rimšēviča virzītajiem padomes locekļiem, savukārt Pēteris Putniņš, kura vārds iepriekš tika saistīts ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu, netika atbalstīts.Amatā tika apstiprināts Leonīds Gricenko (par 69, pret 11, atturējās 14), Arvils Sautiņš – (par 59, pret 24, atturējās 14) un Aivars Skopiņš (par 61, pret 20, atturējās 13).

Par P.Putniņu balsoja 31 deputāts, pret bija 35, bet atturējās 29. Iepriekš ZZS atzina, ka par P.Putniņu nebalsos, "lai tas atkal netiek sasaistīts ar Aivaru Lembergu". Pats P.Putniņš gan noliedzis saistību ar šo politiķi. Savukārt _Vienotības _partiju deputāti no _Jaunā laika, Pilsoniskās savienības _un _Sabiedrības citai politikai_ tāpat kā TB/LNNK solīja balsot par visiem četriem kandidātiem.

Par pārstāvjiem LB padomē deputāti balsoja elektroniski, bet aizklāti.

I.Rimšēvičs pēc balsojuma žurnālistiem teica, ka viņš varot pateikties Saeimai par uzticību, jo bankas padome varēs turpināt strādāt. To, ka Saeima neapstiprināja P.Putniņu, viņš saista ar iepriekš izskanējušajām bažām, ka viņš varētu būt saistīts ar kādu politisko spēku. Tās esot ņēmušas virsroku, neizvērtējot kandidāta juridisko kvalifikāciju.

LB prezidents teica, ka tagad viņš vēloties paņemt pauzi un uzreiz nevirzīs jaunu kandidātu uz vakanto vietu, pieļaujot, ka šīs Saeimas laikā varētu arī neapstiprināt astoto bankas padomes locekli. Taču, ja izdosies atrast profesionālu kandidātu, tad viņš aicinās šo Saeimu par to balsot.

Uz jautājumu, vai LB neplāno rosināt izmaiņas likumā, lai samazinātu bankas padomes locekļu skaitu, I.Rimšēvičs atbildēja noraidoši, taču pieļāva, ka padome varētu strādāt skaitliski mazākā sastāvā, ja Latvija ieviestu eiro. Viņš arī paskaidroja, ka, atšķirībā no citām padomēm, LB padomes locekļi strādā katru dienu un pilnu darba dienu.

Jāpiebilst, ka vairāku frakciju deputāti uzskata, ka ir jārosina grozījumi likumā par Latvijas Banku, lai samazinātu padomes locekļu skaitu, ceturtdien vēsta Diena.

Jau vēstīts, ka jūlija sākumā sešu gadu pilnvaru termiņš beigsies četriem no astoņiem LB padomes locekļiem. Trīs no viņiem – L.Gricenko, A.Sautiņu un A.Skopiņu – I.Rimšēvičs darbam padomē izvirzīja vēlreiz. Harijs Bušs nolēmis doties pensijā, un uz ceturto vakanto vietu tika nominēts LB juridiskais konsultants zvērināts advokāts P.Putniņš.

LB padomē turpinās strādāt I. Rimšēvičs, viņa vietnieks Andris Ruselis, Vita Pilsuma un Valentīna Zeile.

(pievienots I.Rimšēviča komentārs 5.-7.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas