Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

PVN samazināšanu tūrisma nozarei nodod vērtēšanai Saeimas komisijām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Oskars
O
Krievu MAFIJA paliek bez ienākumiem,Šleseram liek atgūt ZAUDĒJUMUS.Laikam būs KAUTI""""ŅŠ.
Viesulis
V
Pirmajos divos gados visus, jo uzņēmējam ir jāļauj attīstīt ražotne+jāatmaksā kredīts. Tad nodokļu likme tik noteikta parastajā apjomā!
targash
t
Un kurus nodokļus, tavuprāt, ir jāsamazina?
Viesulis
V
Tipiski Atslēdznieka garā - tukša muldēšana!
amatieris
a
Sakārto valsti, kas traucē?
Viesulis
V
Pajautājiet tūrisma ekspertiem un tad runājiet - tūrisms visā valstī ir sezonāls. Tas ir attīstīts laika posmā no maija līdz septembrim, bet pēc tam ir straujš kritums. Par kādiem ienākumiem jūs te runājiet!? Vispirms vajag sakārtot valsti, tā lai uz to gribētos braukt, tad vajag domāt par pakārtotām lietām. Un nevajag salīdzināt Igauniju un Latviju - tās ir divas pilnīgi atšķirīgas valstis! Atbildot uz targasha ierosinājumu, varu tikai teikt, ka ar pašreizējo nodokļu slogu, nekādu ražošanu attīstīt nav iespējams - tad ir jābūt miljonāram, lai pašā sākumā investētu milzīgus līdzekļus. Diemžēl Latvijas miljonāri vairāk domā par sevi nevis valsti!
targash
t
Attīsti ražošanu, kas traucē?
amatieris
a
Ir objektīvs pamatojums, un to jau targash mazliet augstāk uzrakstīja- naktsmītņu pakalpojumi ārzemniekiem ir pakalpojumu eksports, ko pēc analoģijas ar preču eksportu ar PVN aplikt nevajadzētu vispār. Starp citu, tūrisma īpatsvars pakalpojumu eksportā ir ap 18% un dod gan krietnu pievienoto vērtību, gan papildina valsts budžetu.
Viesulis
V
Nožēlojami! Tā vietā, lai attīstītu ražošanu, tiks doti atvieglojumi vienai nozarei bez jebkāda objektīva pamatojuma! Cilvēki parasti brauc uz citām valstīm, lai iepazītos ar tās skaistumu, sadzīvi, kultūru! Rīga un Latvija pašreiz atrodas pilnīgā degradācijas stadijā un, ja es būtu ārzemnieks, savu kāju nespertu Latvijā! Kādēļ gan?? Lai uz ielas salauztu kaulus uz netīrītajām ielām, vai lai mani aplaupītu kādā bārā vai taksī, vai varbūt kādi čigani, izvelkot maciņu? Un kā gan lai es tiktu uz citu vietu Latvijā - braucot ar autobusu? Tā arī ir viena ekstrēma padarīšana pašreiz....Valstij, pirmkārt, ir jāatbalsta jomas, kas dod kādu pievienoto vērtību un papildina budžētu, nevis jomas, kurās viens pamuļķis un balamute saskata savu peļņas avotu!
kleo
k
piedod, īpaši atkārtoju- VISAI nozarei, arī Repšas biznesa partneriem, Tev par prieciņu ! :)
kleo
k
Paldies !! Vismaz vieni normālii priekšlikumi !!! NEGRIBU dzirdēt Šlesera apmēdītājus tagad !
targash
t
Runa ir par PVN samazināšanu visai tūrisma nozarei.
zeltene
z
nu, tad skaidrs:)
u
u
l. cien. lv pilsoni - vai tad jums vel nav skaidrs, ka pirmkart tiek lobeti hotel islande un kempings ABC...???
targash
t
Tāpēc, ka pamatā tūrisms ir eksports, pakalpojumu eksports. Preču eksportam parsvarā tiek piemērota 0% likme. Otrkārt, samazināta PVN likme viesnīcu biznesam ir kaimiņos, Igaunijā. Tas Igauniju padara tūristiem izmaksu jomā pieejamāku kā Latviju. Tātad, konkurences aspekts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas