Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rādīs piemēru, kā var pielietot otrreiz izmantojamas lietas

Akcijas Idejas-Cilvēki-Pārmaiņas ietvaros filmu 11.stunda otrdien bez maksas noskatījās visi 135 Rīgas Tirdzniecības tehnikuma (RTT) pirmkursnieki. Mārīte Gerharde, kas pieteica jauniešus filmas seansam, Dienai pastāstīja, ka maijā RTT plānots rīkot konkursu par globālo sasilšanu pirmā kursa audzēkņiem, kuri no otrreizēji izmantotiem priekš-me-tiem darinās noderīgas lietas. "Pērn RTT reklāmas pakalpojumu komerczinību studenti zīmēja plakātus, kuros aicināja atturēties no kūlas dedzināšanas," min M.Gerharde.

= FOKUSS. Jaunieši aizraujas ar idejām, kā palīdzēt Zemei

Pēc filmas noskatīšanās jaunieši Dienai atzina, ka 11.stunda liek aizdomāties par to, ko cilvēki dara ar Zemi un kas būs tālāk. "Patika aicinājums būt saudzīgākiem pret resursiem, skaidrojot, ka mērenums nenozīmē nabadzību," uzsver Lelde.

Atzinīgi tiek vērtēta ideja uzlikt lielākus nodokļus naftas kompānijām, kas ir vieni no lielākajiem vides pārmaiņu katalizatoriem. RTT audzēkņi arī paši aktīvi iesaistās vides problēmu risināšanā. Daudziem ģimenēs esot tradīcijas rīkot meža sakopšanas talkas. Uz jautājumu, vai kāds ir iestādījis kaut vienu koku, rokas paceļ aptuveni trešdaļa jauniešu, uzsver, ka šādu ierakstu savā biogrāfijā uzskatot par pagodinājumu.

"Man liekas, ka filmā vajadzēja mazāk runāt, vairāk rādīt kādus briesmīgākus skatus — tas vairāk iedarbotos, vizuālais vairāk paliek atmiņā, savādāk tik daudz runājam brīžiem nāk miegs," saka pirmajā solā sēdošā Gunta. Viņasprāt filmu redzēt gan ir vērts: "Kaut vai dēļ tās pēdējās frāzes, kas iesēžas atmiņā un nostrādā, ka Zemei vēl ir daudz laika, bet cil-vēkam gan vairs laika nav atlicis daudz."

"Filma bija par to, ka cilvēki drīz izmirs, ja nemainīs savus paradumus,» nosmīn Reinis un piebilst, ka filmā vajadzēja vairāk rādīt di Kaprio, lai «meitenes aizdomātos par to, ka vajag kaut ko darīt".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas