Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Raidījums: apdraudēta reitterapijas nodaļas pastāvēšana Latvijā

Vaivaru rehabilitācijas centrā esošajai reitterapijas nodaļai, kur pacientu ārstēšanai izmanto zirgus, jāpārceļas uz citu vietu, tomēr tam patlaban trūkst līdzekļu, svētdien ziņo _LNT _raidījums TOP 10. Tādējādi ir apdraudēta nodaļas pastāvēšana.

Kā skaidro raidījums, zemes gabals, uz kura atrodas nodaļa, savulaik privatizēts, bet 1.decembrī beidzas līgums par šī īpašuma izmantošanu. Ar jauno saimnieku mēģināts vienoties, bet tas prasījis centram astronomisku nomas maksu. Pēc centra direktora stāstītā, lai pārceltu nodaļu, vajadzīgi 400 000 latu, kuru centra rīcībā nav.

Veselības ministrija (VM) šos līdzekļus nolēmusi prasīt no privatizācijas ieņēmumiem, taču, pirms šis lūgums sasniedzis valdību, jau saņemti signāli, ka cerības ir tuvu nullei. Ministrija skaidro, ka saņemts ļoti negatīvs atzinums no Ekonomikas ministrijas, kas neatbalsta šo privatizācijas ieņēmumu novirzīšanu. VM gan solās darīt visu iespējamo, lai nepazaudētu reitterapijas nodaļu.

14 gadu laikā, kopš Vaivaru rehabilitācijas centrā izveidota reitterapijas nodaļa, piedzīvots ne viens vien brīnums, norāda raidījums.

Nodaļā ārstējas 30 pacienti dienā, notiek 500 nodarbības mēnesī. Šis ir lielākais reitterapijas centrs Baltijā, kā arī vienīgais, kur reitterapija tik plaši pieejama bērniem, turklāt sākot no pusgada vecuma. Lielākoties pacienti ir tieši bērni un jaunieši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas