Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Raidījums: Ēlerte aktīvi iesaistījusies labējo partiju konsolidācijas procesā

Labējo partiju konsolidācijas procesā aktīvi iesaistījusies bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte, trešdien vēsta TV3 ziņas.

Ēlerte savus plānus iesaistīties politikā pagaidām oficiāli neapstiprina, bet arī nenoliedz.

Vienlaikus viņa norāda, ka aktīvi tiekas ar partiju "Jaunais laiks" (JL), "Sabiedrība citai politikai" un "Pilsoniskā savienība" (PS) pārstāvjiem, lai apspriestu šo partiju konsolidāciju, izveidojot spēcīgu piedāvājumu uz nākamajām Saeimas vēlēšanām.

"[Tas būtu] piedāvājums, kas varētu ar cieņu un ar spēku nostāties pretī tai vecajai politiskajai elitei, kuras bezatbildīgās politikas dēļ Latvija ir tur, kur viņa ir šobrīd, un kas patiesībā ir izpostījusi ļoti daudzu cilvēku dzīves," stāstīja Ēlerte.

Runājot par partijām "Jaunais laiks", "Sabiedrība citai politikai" un "Pilsoniskā savienība", Ēlerte norāda, ka šiem politiskajiem spēkiem, kas savulaik sašķēlās, ir jāpārvar savstarpējie aizspriedumi un jāapvienojas. Viņas skatījumā, jaunas partijas veidošana šobrīd nav perspektīva.

Kopā ar Ēlerti uz politiskās skatuves esot gatavi kāpt arī vairāki domubiedri, kuru vārdi sabiedrībai gan pagaidām netiek atklāti.

"Daudzi cilvēki, kas ir zināmi sabiedrībā, vienkārši jūt, ka Latvijai ir pienācis izšķirošs brīdis, un ka Latvija vienkārši var aiziet pa pieskari. Cilvēki izjūt to kā savu atbildību - darīt to, kas ir viņu spēkos, lai nekas tāds nenotiktu," vēstīja Ēlerte.

Pagaidām gan Ēlerte neplānojot iestāties nevienā politiskajā partijā, jo tam vēl neesot pienācis īstais brīdis.

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis (JL) trešdien apstiprināja, ka partija "Jaunais laiks" sākusi sarunas par labējo partiju konsolidāciju un jau tikusies ar "Pilsoniskās savienības" pārstāvjiem. Pašlaik gan neesot runas par abu politisko spēku apvienošanos, bet gan par šo partiju apvienības veidošanu.

Savukārt partijas "Pilsoniskā savienība" līderis Ģirts Valdis Kristovskis norādīja, ka abas partijas cer mēneša laikā tikt skaidrībā par pamatprincipiem sadarbībai vienai ar otru un citiem partneriem, lai izveidotu "priekšvēlēšanu koalīciju" pirms gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Visskeptiskāk par labējo partiju konsolidāciju izsakās TP un ZZS

Ēlerte gatava iesaistīties partiju konsolidācijas procesā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas