Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Rajevskis koalīciju ar SC sauc par "baigo valdzinājumu"

Sabiedrisko attiecību speciālists un politologs Filips Rajevskis "Dienai" atzīst, ka šīs vēlēšanas ir ievērojamas ar vairākiem pārsteigumiem. Viņu nepārsteidz pats fakts, ka "Vienotība" ir vēlēšanu līdere, bet PCTVL – caurkritēji, bet samērs, kādā tas noticis.

Tēvzemiešu gūtais atbalsta procents bija prognozējams, tomēr pēc politologa domām pārsteigums varētu būt frakcijas sastāvs, kur vecos kadrus būs nomainījušas «jaunās asinis» no "Visu Latvijai!". «Uz to norāda jau fakts, kā viņi svin šo nakti – kādas dziesmas dzied. Ultranacionālais moments, kas tur parādās, apgrūtinās dzīvi gan tēvzemiešiem, gan "Vienotībai", kam ar viņiem būs jāveido koalīciju. Nedomāju, ka "Vienotība" ārpus Latvijas gribētu izskatīties pēc koalīcijas, kas balstās ultranacionālās balsīs. Pieņemamāka būtu mērenāka, civilizētāka koalīcija.»

Iespējamo "Vienotības" koalīciju ar SC politologs sauc par «baigo valdzinājumu. Jo sadalīt koalīciju starp divām partijām tiešām būtu kaut kas. Nekā tāda nav bijis kopš "Latvijas ceļa" mazākuma valdībām, kur lauvas tiesu paņēma viena partija. Bet visu noteiks tas, kādi cilvēki būs "Vienotības" frakcijā. Ja vairākumā būs "Jaunā laika" cilvēki, tad koalīcija ar SC ir iespējama. Tas gan būtu pretrunā ar viņu līdzšinējo kampaņu un izraisīt sašutumu elektorātā.»

Par prioritāru jaunajai Saeimai politologs izvirza «pēc iespējas novilcināt laiku, kad iestāsies sabiedrības vilšanās jaunajā Saeimā. Jo vilšanās iestāsies agri vai vēlu, un tas ir normāli. Bet valsts attīstībai, reformām un budžeta sakārtošanai svarīgi ir, lai tas notiktu pēc iespējas vēlāk – lai sabiedrības atbalsts tam visam būtu pēc iespējas lielāks. Visi ir solījuši sliktus pārsteigumus, un cilvēki ar tiem rēķinās. Jautājums vien, vai jaunajai valdībai izdosies negatīvā ziņā pārsteigt, vai arī tas būs mērenā līmenī, ko cilvēki jau sagaida. Tas arī noteiks šīs valdības veiksmīgumu.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla šobrīd cīnās par Eiropu

Par to, kādas sajūtas un emocijas valda Izraēlā gadu pēc teroristu asiņainajiem uzbrukumiem, un par to, vai un kā iespējama situācijas atrisināšanās, Andis Sedlenieks sarunājas ar Izraēlas vēst...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas