Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rakstniece Manfelde lūdz atcelt nodokļa piespiedu piedziņu; VID nekomentē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
A.P.
A
Palīgā! Palīgā! Palīgā!!!
A.P.
A
Tas viņas itkā vīrs un itkā bērna tēvs aplaupa viņu gan morāli gan fiziski. Labi ka vēl ir vecāmāte, kas vēl kaut cik palīdz stabilizēt attiecības, citādi jau nu kariņam būtu jāidzas.
no pride
n
pilnmetrazas filma-dimiteru un vinu dzimtcilveku auzas.mozga net scitai koleka.
rakstītāja
r
"pēc vairākkārtējiem lūgumiem atlikt parāda nomaksu" rakstīts "uzsaukumā" ...VID līdzīgi kā valsts glābtais parex grasās atstāt bez iztikas minimuma. tā pagājušo nedēļ rīkojās parex banka, redzot, ka klientam sarukuši ienākumi, pilnīgi bez brīdinājuma pievākuši visu (!) darba algu (lai nosegtu patēriņkredītu).
zane
z
Diemžēl mēs t.i. Latvija un Eiropa - esam kā "divi pasaules". To, kas ir viņiem - tie ir sasnieguši vairāku paaudžu laikā. Vispirms jau VIŅIEM ir cita morālo vērtību skala. Diemžēl mūsu apziņa ir izkropļota pagājušā gadsimta laikā un tāpēc mēs paši vien esam atbildīgi par tiem, ko esam ievēlējuši. Mūsu jaunā paaudze, vērojot visu notiekošo, arī aug morāli kroplīga, jo dzīšanos pēc vieglas peļņas un varas - uzskata par normu. Paskaties uz TPJO vai LPP "Pirmajiem" - augstprātības, cinisma, bet tajā pat laikā aprobežotības pārpilni demagogi - tādi paši, ka viņu vecbiedri. Mēs esam nogājuši mazu ceļa gabaliņu un paspējuši tik daudz sabojāt! Skumji! Ko darīt? Jāmaina domāšana un attieksme.... un jāsāk ar sevi....
zane
z
Piekrītu! Visus radošos nevar mērīt ar vienu mērauklu. Latvijai ir ar ko lepoties. Bet runājot par konkrēto gadījumu.... nez kāpēc šķiet, ka Dimiters stāvējis blakus pie uzsaukuma tapšanas. Loģiski būtu - ir cilvēkam problēmas, viņš dodas uz VID un mēģina tās risināt. Un šobrīd ir pieņemti likumi, lai varētu palīdzēt gan pašnodarbinātajiem, gan uzņēmējiem. Teikšu vēlreiz - vajag vairāk lasīt. Nepamet sajūta, ka cienījamā dāma nav vēlējusies nolaisties no saviem radošajiem augstumiem, lai risinātu pelēcības pārņemtās ikdienišķās problēmas.
zane
z
Paldies! Uztveru to kā augstu novērtējumu! Izrādās - Tu arī likumus nelasi un auro par izputināšanu. Varu ieteikt.... vairāk lasīt.....
ak vai
a
Ak,Zanīt! Nu nesaprast laikam ierēdņiem radošos iun radošajiem ierēdņus. Ne jau par likumu "indulgencēm' kādiem ļaudīm es runāju, bet par to, ka "riedamies" viens uz otru ,mēs ļaujam šai valstij mūs visus čakarēt. Nekur vecaja Eiropā nav tik netaisnīga nodokļu sistēma, kā pie mums, kur cilvēkam neapliek ar nodokli tikai 35 Ls mēnesī. Un radošajiem tas pašam jānopelna. Pilnīgi un apsolūti. Tas nav kā ierēdnim vai amatpersonai, kura saņem no nodokļu maksātājiem atalgojumu un arī iznāk ,ka savuis nodokļus patiesībā maksa "godīgi' no mūsu ( tas ir materiālo un garīgo vērtību radītāju) saņemtajiem un sev pārdalītajiem nodokļiem Tas ir -mēs jums iedodam naudu nodokļu samaksai..
.
.
nu ja mēs par radošajiem runājam.... vai zini, ir vēl liels jautājums, kurš no kura vairāk profitē - valsts no radošajiem, vai radošie no šis nesakārtotās muļķu zemes, kurā pat uzņēmeji kaunas starptautiski rakstīt, ka viņi ir no latvijas. savurākt radošie (garanča, šimkus, vasks utt. u.t. jopr.) kā reizi pierāda, ka mūsu valstī vēl kaut kas labs ir saglabājies......
uzņēmējs
u
Tu esi augsta ranga sterva, ar kurām pilni Rīgas kantori. Drīz vien jums barošanās ādere aptrūks, jo tauta jau arī nav totāls muļķu bars. Figu dabūsiet no mums ne nodokļus...varēsiet staigāt gar mūsu izdemolētajiem birojiem un suņu kakas laizīt....Atā muļķu un parazītu zeme!
uzņēmējs
u
Vispirms, es pievienojos tam viedoklim, ka šajā laikā vajadzētu iesaldēt - vai pat atcelt - nodokļu parādus fiziskajām personām. Kapēc tikai fiziskām personām? Uzņēmējus var putināt ārā??? Redzēs redzēs, kas pēc gad šajā valstī vēl būs palicis un no kā tie nodokļi nāks, ja strauji neko nemainīs... Šobrīd bija JĀIESALDĒ visi nodokļi un jāļauj uzņēmējiem atkopties un atsperties, tad jau parādnieki arī ar laiku visu samaksātu...Uzskatu, ka tagad notiek ļaunprātīga uzņēmēju iznīcināšana.
zane
z
Tas nav attaisnojums...., ja viņš ir radošais, tad likumi uz viņu neattiecas? Arī radošie cilvēki nevar kā sienāži visu vasaru vijoli čīgāt un par atbildību nedomāt.
zane
z
Būs jāmaksā....būs.... 2010.gada janvārī un februārī kredītiestādes nodokli no procentu ienākuma var neieturēt izmaksas vietā, bet līdz 15.martam tām jānosūta VID informācija par izmaksātajiem procentiem, iesniedzot paziņojumu par fiziskai personai izmaksātajām summām. Fiziskai personai, kura no 2010.gada 1.janvāra līdz 28.februārim ir guvusi procentu ienākumu, no kura nodoklis nav ieturēts izmaksas vietā, ja tas pārsniedz 5 latus, līdz 2010.gada 31.martam ir jāiesniedz VID deklarācija par ienākumu no kapitāla un līdz 15.aprīlim ir jāiemaksā budžetā aprēķinātā nodokļa summa 10% apmērā no procentu summas. (likuma pārejas noteikumu 55. un 56.punkts)
ak vai
a
Ak ,latvieši! Tā vietā, lai visur nepārtraukti atgādinātu mūsu varasvīriem, ka visās civilizētās Eiropas valstīs strādājoša cilvēka gada vispār ar nodokli neaplikamais ienākums ir no 2500 līdz dažas pat 5000 un 6000 Ls. gadā. Bet te cilveku gatavi "noriet'. Īpaši jau droši vien tāpēc, ka viņš ir radošais .
maritis
m
Ja nav īpašumu un ienākumu,no kā tas VID taisās piedzīt?Rakstniecei vienkārši jāignorē VIDa aktivitātes un viss...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas